dagens bild och hälsning:


p.s! moa, julia har högklackat!

britney on my radar.

melodifestivalen. kom igen. lägg ner. det är inte kul. jag och julia gav alla låtar en ärlig chans, men seriöst, ingen var ju bra. så vi satte på ipoden istället. thank you britney, utan dig hade vi aldrig kommit igång. ärligt talat, vi älskar britney. så vi dansar och dricker cider. yay. svinsnygga är vi.

dagens mest innovativa: jag vände en klänning upp och ned, och så blev det en top. fantastiskt.

fredag till lördag.

ja jag säger då det. det är helt fantastiskt att ha julia här. hon kom till sthlm klockan två igår, och innan vi (jag och apotekaren) mötte henne på fiket på scheelegatan tog vi en promenad i skogskyrkogården. oerhört mysigt, om än blaskigt om fötterna. vi mötte alltså julia på kungsholmen, åkte till söder och drack en öl, och sedan hem till högdalen och gjorde oss iordning. vi tre plus apotekarens vän åt tacos och drack rödvin så det stod härliga till.

sedan gick vi till fel debaser, men sa som det var till tjejen i entrén som gav oss pengarna tillbaka. vi gick till rätt debaser, och lyssnade på konsert. hängde med claudia och johan, och höll sedan på att somna. så då åkte vi hem. somnade gåendes och stupade i säng alla tre.

idag sov vi länge, åt chorizo och rösti till frukost, och vinkade sedan hejdå till apotekaren på centralen. jag och julia gick en lång promenad genom gamla stan, åkte till zinkensdamm och  vandrade upp till stockholms högsta punkt och frös rumporna av oss. köpte chips och åkte hem. nu ligger vi i sofforna och försöker tagga upp oss till kvällens besök på lino club. ska bli intressant och skoj. som vi ska dansa! nu, ska jag dock vila lite...

dagens kändisspotting: igår såg vi fyra kändisar på typ en timme. hela alcazar satt på samma fik som oss på scheelegatan, och sedan mötte vi johan glans med barnvagn på söder. exciting!

wake up wake up.

usch, jag har inte sovit alls särskilt gott. vet inte om det kan ha att göra med spänningen inför att julia kommer idag, eller vad det är. trött, är jag iallafall. gör mig iordning för skola. inte alls särskilt sugen på det heller. speciellt inte när det ligger en apotekare i min säng som förklarar alla fördelar med att stanna hemma. frukost. smink. kläder. hår. sen iväg. suck.

dagens igår: igår såg vi alltså "the wrestler". jag grät. den var mycket mycket bra, men inget för känsliga tanter som efter en kvart lämnar salongen. naaaaw.

vaken efter mycket om...

...och men. jag har bytt alarmsignal på mobilen. problemet är bara att jag inte verkar vakna av den. iallafall inte de första gångerna det ringde. oroväckande. sen var det så varmt och skönt i sängen att jag snoozade lite extra. men nu är jag uppe, och skall börja skriva rent och lägga till grejer på grupparbetet vi skriver om chilli. inredningsbutiken, ni vet. sen ska jag bara göra en power point på det också. geez, pojkarna owe coffe for life efter detta... så. dags att börja. återkommer.

dagens bio: alltså, vi ska göra det. äntligen. jag och apotekaren har inte bara bokat, utan till och med köpt biljetter till bion ikväll. att gå på bio har det varit på tal om typ ända sen vi träffades. vilket inte är evigheter sedan, men ni fattar. vi ska se "the wrestler"bio sture, efter rekommendationer. både om filmen och biografen. score.


sova säng.

yes, jag skall gå till sängs nu. för mina ögon går i kors. mycket för att jag studerat mina tuttar uppifrån, som fortfarande verkar vara något större än vanligt. men jag vet inte, jag kanske bara inbillar mig. men i vilket fall som helst är klockan mycket. så, sov gott på er.

dagens svar på kommentar: apo, menar du att gordon ramsay gick hotell och restaurang på gymnasiet, eller läste du bara mellan raderna och inte det jag skrev?

dagens vädjan om vår:



jag är så enormt trött på vinter och kallt. råkade titta på bilder från sommarens varmare dagar. alltså, om det inte blir vår snart kommer jag ta på mig mindre kläder iallafall. för detta är inte klokt. allt blir bättre om man får ha på sig fina kläder utan att frysa. och man blir mycket gladare i allmänhet. så, kom igen. ge mig vår!

dagens gymnasieval:

jag vet inte om jag är den enda som har dessa uppfattningar, så snälla, rätta mig om jag har fel. tidigare i eftermiddags stod jag och väntade på bussen i älvsjö. en liten söt tjej och en mindre liten och helt klart mindre söt kille stod och rökte/pratade. jag kunde inte låta bli att höra vad de pratade om, och kunde knappt hålla mig när de började prata om det stundande gymnasievalet:

killen: fan vad gött alltså, hoppas jag kommer in.
tjejen: ååååh, jag vill oxå gå hotell och restaurang!
killen: ja, man kan ju bli vad som helst efter det...
tjejen: ja, men jag vill gå på den skolan inne i stan. alltså, man behöver typ inte bra betyg alls för att komma in.
killen: asså, man kan ju typ starta ett hotell, eller en restaurang, och så tjänar man hur mycket pengar som helst.
tjejen: ja, det är som min polare x's pappa. han äger två hotell, med restauranger. och han tjänar aaaaasmycke pengar!
killen: fan, hotell och restaurang är typ det lättaste...


jag ville bara ursäkta mig, fimpa deras cigareter och förklara hur fel de hade. för seriöst, vet ni någon som gått hr och nu tjänar aaaaaasmycket pengar inom branschen, eller någon bransch för den delen, utan eftergymnasial utbildning? och är det inte dags att man tar bort hr programmet eller iallafall förklarar för kidsen som söker att de inte direkt har någon ljus framtid att se fram emot? som sagt, rätta mig om jag har fel...

jahapp.

så var man hemma efter ytterligare en dag i skolan. inte så givande, men "vi" försöker göra det bästa av grupparbetet trots bristande information. inte så mycket kvar att göra... tyckte att det skulle passat bra att åka till uppsala idag, men det var jag tydligen ensam om. så ja, jag får väl laga mat åt mig själv och titta på grey's anatomy själv ikväll. tåls att sägas igen; hade det inte varit för att jag är ett ganska trevligt sällskap så... återkommer.


dagens jätte yay
: tradera kan man inte lita på, men hur som helst tar julia bussen till mig med (vad jag iallafall har fått för mig) en grupp indiska utbytesstudenter som spelar schack till stockholm på fredag. och åker hem med dem på söndag. för nästan inga pengar. det är så man blir helt darrig i benen.

lite bättre morgon.

jag mår lite bättre idag, thank you very much. nu, skola.

dagens absolut gladaste: igår ringde min älskade julia och frågar om hon får komma upp i helgen. att hon får! men vi ropar inte hej än, för man vet ju aldrig hur det går med de där biljetterna på tradera. men shit i brallan vad glad jag skulle bli om det blev som vi tänkt oss... mini-yay.

dagens husman:

med denna bild vill jag slå ett slag för blodkorv och alla dess fördelar!


jag vet, kanske inte världens snyggaste rårakor. men det var första gången, och det tar ett tag innan man fattar hur man ska få till dem. de på slutet blev bra, men de måste jag ju skylta med i matlådan imorgon... rårakorna gjorde jag iallafall på fyra små potatisar, två normala morötter och en halv lök. allt rivet, och blandat med salt och peppar. serverat med blodkorv, lingon och ett glas mjölk. bättre blir det inte. nu, en apelsin på detta. kusin vitamin, please be my friend...

dagens ljusglimt.

jag vet inte vad det är med mig. men jag tittade på kungens bekräftelse av daniels och viktorias förlovning. jag grät. på allvar. jag gjorde det. det var så fint... sen bröt jag ut i ett asgarv. förlåt, drottning silvia, men du förstår att malin i min klass är så himla duktig på att härma dig. därför såg jag henne himla med ögonen framför mig, och så var det kört... förlåt, jag ber om ursäkt... himla kul för det förlovade paret. congrats.


weak and frozen.

en mycket ynklig liten emelie har äntligen tagit sig hem till högdalen. dagen i skolan var en ren pärs. flyget lämnade ängelholms flygplats 06.40. efter att det landat på arlanda sprang jag till arlanda express, men lyckades ändå inte hinna med pendeltåget som gick från centralen 08.19. pendeln som gick efter det var 10 minuter försenad. haninge kommun tycker visst att det är onödigt att skotta perronger och trottoarer, och slänger istället bara lite grus, fläckvis, på snösörjan. detta är början på mina nu stelfrusna tår, för även i högdalen anses snöröjning tydligen onödigt.

jag är utan tvekan inte riktigt frisk. därför ser jag inte fram emot att behöva gå till ica för att fylla på kylen med mjölk, frukt och annat tungt. allra helst skulle jag vilja att någon kom och tog hand om mig. det är väl det som är nackdelen med att vänja sig vid sin mammas varma omtanke. ni får ursäkta mig, men jag ska gå och tyna bort lite på soffan nu...

dagens usch: usch för allt just nu.


dagens ögongodis:

lipstick jungle är kanske inte världens bästa serie, men den har vissa inslag som gör den värd att kolla på. robert buckley...

inte konstigt...

...att jag har feber. min pappa är inte klok. han har eldat på så mycket att det nu är 26 grader varmt i vardagsrummet. vi brinner nästan upp. så enough var enough: "nu öppnar jag dörrarna till storarummet!" utbrast mamma, och gjorde det. pappa får säga vad han vill, och katten får äntligen ligga där hon vill. och jag njuter av den kalla luften som närmar sig min heta kropp. och inte i den bemärkelsen, thank you very much...

nu skall jag äta fastlagsbulle. det ska bli gott.


dagens avundsjuka
: min vän glüsner verkar ha det förbannat bra på sin halvårslånga resa. önskar så att jag kunde åka och möta upp honom någonstans.

dagen so far:

trött. värk i alla leder. tror. att. jag. dör. nja, riktigt så farligt är det väl kanske inte, men jag är ganska sjuk. trots detta åkte far och jag till maxi stormarknad. där blev jag eld och lågor när jag hittade en bh på lindex jag spanat efter. i min storlek! för 50 spänn, och med matchande trosor för 20. nöjd. men förtfarande lika sjuk. borde vila lite. igen...

miserable in la.

ja det är då inte mycket som är bra nu. förutom att jag hamnade i en bra grupp i företagsekonomin (thank god) och att det verkar som att jag har hittat några billiga framtida flygresor hos kullaflyg, är det mest snor och ont i halsen. jag har även fått en gigantisk finne mitt i näsan, tack vare alla orenheter jag snyter ut. fresh. tur att man inte behöver träffa folk, iallafall. för dagens outfit är dessutom sliten t-shirt, ingen bh och lillasysters sandfärgade mjukisbyxor.

nu skall jag kolla på film med katten. mamma och lillasyster jobbar, och pappa också. suck.

dagens vill: jag vill vill vill åka till london och shoppa på primark. över påsk kanske man skulle åka? hade varit kul. måste hitta någonstans att bo bara. hmmmm.

snor.

jag är snorig. och har lite feber tror jag. och skulle hemskt gärna ligga och mysa i soffan med någon annan än min katt just nu. jaja, jag har iallafall en gullig mamma som köper halstabletter till mig. skall nog vila lite till, orka vara sjuk nästa vecka.

dagens blödigaste: chief. han kände sig nog lite ensam längre upp på västkusten, och avslutade vårt msn samtal med att skriva: "jag gillar dig iaf. av någon konstig anledning. man blir väl blödigare med åren..." naaaaw. gamal vänskap skall man verkligen inte underskatta. jag blev iallafall rörd.

sicko melodifestivalido.

herre jissanes vad man kan tröttna på petra mede. ingenting hon säger är kul. jag har kollat/lyssnat på alla låtarna, och hoppas verkligen att svenska folket har vett nog att rösta iväg emd, velvet och de där snubbarna i rött, rigo och hans vänner, till nästa omgång. då blir jag nöjd. tur att några var bra iallafall, för jag börjar bli ganska sjuk nu, så denna kväll kunde slutat i katastrof med enbart bitterhet från min sida. men det verkar som att jag kommer kunna somna ganska gott ändå.

förresten har min käraste linn börjat blogga. hur kul som helst juh! numera ligger hon på länklistan till höger!

dagens eh, hallå?!: eh, hallå?! är det någon mer än jag som redan nu har kissat lite i byxorna bara av tanken på att ice age 3 är på gång? eller?

 

make me well.

snörvel. jag börjar bli sjuk. efter fyra timmar i halmstad med lillasyster var vi så trötta båda två att vi var tvugna att lägga oss och vila efter maten. mamma tycker att vi är enna klena döttrar som bara ynkar sig och borde gaska upp sig. men när jag sa att jag inte trodde att jag orkade äta upp min semla förstod hon allvaret. "nej men ojdå, gumman lilla..." det är den reaktionen man vill ha... jag handlade iallafall grejer för 466 kronor och fick då:

en randig halsduk (30 kr)
en senapsgul mössa (9 kr)
fyra glasunderlägg (20 kr)
en tårtspade (5 kr)
en doftmuffin att hänga i garderoben (19 kr)
ett par svarta tights (79 kr)
tre chokladbitar jag inte skall äta själv (6 kr)

och inte minst en härligt ljusblå/turkos/glittrig stickad tröja och en mustigt mönstrad svart stickad tröja som är såååå '80 från myrorna för 45 pestektive 65 kronor. dessutom en multifärgad stickad topp från h&m som jag trånat efter länge länge, för 98 kronor och två stora benvita armband jag tittat på flera gånger som nu kostar 10 kr styck, också från h&m. i'm the budget queen. vad jag skall ha tårtspaden till kan man ju dock fråga sig... eh... jag skall nog fortsätta vila lite. bilder kommer senare.

dagens filmtips: för er som precis som jag borde sluta handla och börja spara, kan jag tipsa om hur ni skall spendera kvällen. istället för att gå ut och bli dräggfulla och ragga på någon som ni ändå kommer ångra att ni släpar hem, alternativt gå och hyra en över hypad ny rulle på videomix (fuck heller hemmakväll. jag vägrar) med pojk-/flickvän/sambo/vän borde ni se filmen som går på 3an ikväll. om en pojke (about a boy). den börjar 21.35. imorgon kan ni se om ni hittar soundtracket på cdon.com. det är ett lika bra soundtrack som filmen måste vara. jag säger måste, för jag har inte sett den. men jag ska se den. och min mage brukar ha rätt när den känner på sig något.

good morning.

mmm. jag gick upp åtta idag. typ. halv nio kanske. tog en varm dusch, slängde på mig tights, en gigantisk t-shirt och lillasysters fårskinnstofflor. smög ner för trappan och åt en stillsam frukost med hela familjen minus pappa plus bes. pappa kunde bara inte slita sig från sina favoritkanaler på tvn. hmpf. nu skall lillasyster, mamma och jag ta en promenad ner till faster och farbrors hus, för att se så att allt står rätt till. sedan skall lillasyster och jag åka in till halmstad. i need a new pair of tights.

dagens bröst: mina. de har typ växt. bara över en natt har de blivit gigantiska. jag undrar såklart varför. måste undersökas...

äntligen äntligen hemma.

efter drygt åtta timmar i sittande ställning är mitt ass åter i sin vanliga shape. inte tilltryckt och platt. känns bra. pappa och lillasyster hämtade mig i halmstad med en varm bil, och mamma matade mig sedan med en väldigt väldigt god paj. så nu skall jag gå och lägga mig, trött men mätt.

dagens "jag borde": jag ångrar djupt att jag inte påpekade för den ganska sönderblonderade 35-åriga kvinnan att det inte är okej att måla naglarna på en buss. stanken spred sig på två sekunder, och jag mötte en annan passagerares blic, som måste sett ut ungefär som min. förlåt, men detta måste jag väl ändå få lov att tycka att det inte är okej?

jönkööööööping!

hell yeah! vi är i jönköping! borde betyda att jag kommit halvt i kontakt med mr. maxi. har för mig att han hänger i jönköping när han inte hänger i linköping. eller ja, hänger och hänger... hm... klockan är iallafall kvart i sju. jag har suttit på bussen i fyra timmar och fyrtiofem minuter. två och en halv timme kvar, bara. den närmaste halvtimmen tänkte jag fortsätta att läsa "belle de jour" och få bilder i huvudet. de sista två timmarna tänker jag nog sova lite. och drömma lite. om randiga lakan och christian kjellvander på repeat. sedan är jag nästan hemma. halmstad är ju som ett andra hem i princip, men hemma är ju ändå laholm. eller ja, inte ens det, men det är ändå ingen som vet var jag bor egentligen.

dagens musik: tegan and sara. tack julia. i love you. and tegan and sara. from now on.

dagens tre saker:

jag tänkte i detta inlägg ta upp tre saker, som är oberoende av varandra. iallafall vad jag vet.

sak ett: män i uniform. det är något speciellt med dem. inte alla män i uniform, utan snarare good-lookng fellows med uniform. hm. detta är inte något man ser varje dag, därför flinade jag lite löjligt mot en sjukt snygg man som kom gåendes med sina militär-kollegor i sin militäruniform på centralen. han såg som tur var inte detta. ingen annan heller. men jag slår vad om att mina kinder fick en något rosigare ton.

sak två: tasty hose på centralen. varför har ingen sagt till mig att de har öppnat där? det är ju som att komma hem en liten stund. alla dessa bakverk och nötter gör lilla mig knäsvag och smått förbittrad över att mitt sockerberoende numera stillas av fem godisbitar istället för fem hekto.

sak tre: jag har uppmärksammat en knasig trend hos småflickorna den senaste tiden. jag vet inte om de vet vem twiggy är, men om det är hennes ögon de försöker sminka sig till, skulle jag bli förvånad. istället undrar jag vem utav dem det är som kommit på att det är snyggt med ögonfransar som ser ut som ihopklibbade spindelben? vad jag har fått lära mig är att detta inte är något att sträva efter? men å andra sidan har jag ju inte läst (eller iallafall tagit åt mig av) ett enda sminktips sedan jag läste 9e numret av vecko revyn 1999. någon som vet mer om detta?

smått irriterande.

jag släpade mig och mina väskor till uppsla i förrgår. detta för att jag skulle släpa mig och mina väskor till haninge idag, och sedan åka direkt till centralen efter provet. det hade jag inte behövt. provet var svårare än vi trott, därför kunde jag och don thomaso åka med 10.46-tåget hem. jag hann alltså åka hemom. jag hade alltså kunnat lämna väskorna hemma, och sluppit kånka på dem uppsala-stockholm-haninge-åkersberga-globen-högdalen. fy fan. men ganska skönt ändå, för nu har jag bantat ner packningen något. något, inte mycket. men något.

nu skall jag dock bege mig mot ica för att köpa tröstgodis, och sedan mot centralen för att gå på en buss som jag skall sitta på i sju timmar. kul.

dagens ikväll: jag missar på spåret ikväll. suck.

äsch då.

jag får helt enkelt lov att gå tillbaka att skriva om att jag skulle gilla att slicka på timbuktus mage och huruvida min mage är gasig eller inte om dagarna. det tappar jag inga läsare på. jag är iallafall trött, har pluggat ganska mycket, och borde klara provet imorgon. nu, ska vi sova.

dagens 3 mars: den 3e mars är det premiär för desperate housewives. yay!

råplugg på rösti.

mmm. jag sov länge idag. till tio. sen segade jag med rösti och txistorra till frukost och har först nu satt mig vid bordet för att pluga. apotekaren är iväg och jobbar, så jag borde passa på att plugga stenhårt tills han kommer hem. egentligen var det tänkt att jag skulle plugga hårt (alltså inte stenhårt) mellan 10 och 13, men nu blir det stenhårt mellan 12 och 14 istället. nyckeltal var det. usch.

dagens återhållsamhet: jag tror ärligt talat inte att de åsikter och tyckanden jag har är så många fler eller särskilt konstiga jämfört med andra, skillnaden är väl bara att jag sätter ord på dem här. men jag skall försöka hålla tillbaka på de åsikter där jag kan tänkas framstå som en icke-feminstisk och ojämnställd människa, för det orkar jag bara inte med.

inte okej.

förlåt, men jag måste bara så reagera av mig lite. efter skolan tränade jag på gymmet i hornstull. mycket för att de har ett trevligt tjejgym. jag var dock nära att lämna tjejgymmet för stora gymmet på grund av en sak jag kanske inte borde tycka inte är okej. jag bryr mig inte om hur folk ser ut när de tränar. om de har fula kläder, är tjocka/smala, är sminkade upp över öronen, gör fula grimaser eller tränar i en t-shirt där det står töntiga saker. jag bryr mig inte heller om de lyfter tungt, springer fort eller mest hänger. så länge de inte är ivägen för mig får folk göra vad fan de vill. men en sak gjorde mig smått illamående idag.

jag tränade biceps framför smith-maskinen när en tjej lägger sig för att göra bänkpress. hon har på sig ett linne, och det borde hon inte haft. hennes armhålor var fulla av kolsvart hår. så där stod jag, och försökte koncentrera mig och inte grimasera illa. förlåt, men det där är inte okej. det är faktiskt inte det. egentligen inte på killar heller. jag säger det här och nu: för i helvete, make some effort friends! så jobbigt är det inte att ansa armhålorna.

sådär. då var det sagt. hm. om någon tar illa upp så får jag väl be om ursäkt redan i förväg, även om det tar emot lite. så, nu tillbaka till proteinshaken och väntan på tåget. uppsala nästa.

dagens hopp om framtiden: våren kommer om 32 dagar. för det har don thomaso sagt. det don thomaso säger är alltid sant.

blåmärke till slut.

finally. har äntligen fått ett blåmärke på höften. det är inte särskilt stort om man ser till hur ont det gjorde, men det är bättre än inget, antar jag.

skoldagen är slut, och jag skall dra mig och mina väskor mot gymmet, och sedan oss mot uppsala. får se om jag kan övertala apotekaren till att vilja titta på grey's anatomy ikväll...

dagens lunch: alltså, låt mig säga det igen. rösti och chorizo is the shit.

förvirrad.

ibland är det bra att ha vänner att prata med. ibland är det bra att fråga dem om råd och så. men ikväll gjorde therese och moahhh mig mest förvirrad, och jag förvärrade förvirringen ganska bra själv också. jag undrar, vad ska det bli av mig?? aja, löser sig nog.

nu har jag pillat bort sårskorpan från min cigarette burn, och det gör ont. höften gör också lite ont. men inte så farligt som det skulle kunna vara, så imorgon blir det ett träningspass innan jag drar norrut. jo men visst, emelie skall flänga till uppsala med all sin packning imorgon efter skolan. stanna där till fredag. åka till haninge och göra prov på fredag förmiddag, åka till t-centralen efter lunch och sedan åka buss i sju timmar till halmstad. stanna där till tisdag och sedan ta 06.40 flyget till arlanda från ängelholm för att kunna vara i skolan till nio. med all sin packning. jag är inte klok. men vad gör man inte för att få träffa sånna man gillar, eh? nu, sova.

dagens jaha: jaha? så nu var det dags att höra av sig, och komma med skamliga förslag? ibland tror jag att män/killar/de av manligt kön/ni fattar har en speciellt utvecklad del i luktsinnet där de kan sniffa sig till minsta lilla uns av lyckohormoner man sänder ut. så måste det vara. tur att man är medveten om detta och kan känna det på sig lite i förväg och förbereda sig. den som lever den lär.

sol!



äntligen! i väntan på pendeltåget, efter timmar av företagsekonomi plugg, lutade jag huvudet tillbaka och kände solen värma mina kinder. härligt! synd bara att den förvinner lika fort som den tittar fram. men det var skönt så länge det varade. nu skall jag hoppa i skorna och springa mot tunnelbanan. moahhh och jag ska hem till therese och laga spaghetti och köttfärssås. mmm. laters!

dagens craving: jag är helt kär i parrot's "nuts & crunchy". skulle kunna äta två påsar om dan. men det gör jag inte, som tur är. prova, de är seriöst hur goda som helst.

dagens status:

idag är jag trött, har enorm smärta i höften, men känner mig ändå ganska ball. har drömt att jag skejtat hela natten. funderar starkt på att köpa en bräda och åka till våren. nu skall jag göra mig iordning för plugg med prinsen. laters.

dagens rättelse:

då jag är ny på allt vad som har med skateboards att göra, kan det vara så att jag slängt mig med uttryck utan att kolla att jag stavat rätt. så rätta mig inte om jag har fel. se det istället som gratis underhållning, då jag antagligen kommer att få lägga upp bilder på min nakna och mörbultade höft ganska snart. haha.


sk8er girl. invalido.

shit jesus. jag är frälst. moahhh lyckades övertala mig (ganska lätt gjort dock) att dra till fryshuset, där det på måndagar är tjej-skate i ena skatehallen. jag, som bara stått stilla på en skateboard tidigare och har men för livet efter att jag bröt handleden vintern 99 när jag åkte snowboard, måste haft feber som gav mig an detta. men glad är jag att jag gjorde det! trots världens vurpa som antagligen kommer att göra min höft blå, gul och oerhört öm hade jag förbannat kul och är hooked. satan moahhh, jag vill att du stannar i sthlm! jaja, nu ska jag lägga mig på den icke-onda sidan.

dagens bildbevis:

vältränad.

så var det dags igen. efter två veckors uppehåll (minst) skall jag få fart på träningen igen. tack vare borttappat gymkort och en massa uppsalabesök (som i för sig har varit väldigt trevliga, men ni fattar) har det gått lång tid sedan sist, och under tiden har jag inte skurit ner på varken portioner eller godis. därför ser de nya rutinerna ut för att get back in shape såhär:

  • 2-3 styrkepass i veckan
  • 2 konditionspass i veckan
  • absolut inget godis i veckorna, och bara lite lite på helgen
  • tillbaka till 5 frukter-om-dan rutinen

får hoppas att jag kan hålla det... men det tror jag. kanske. skall försöka iallafall. nu skall jag hoppa in i duschen och sedan åka till fryshuset klockan sju för att skata med moahhhh. haha. det ska bli kul att se.

dagens faktum: både jag och don thomaso kände för att hoppa framför pendeltåget efter skolan, men det blev inget med det. men det var nära...


måndag. ännu segare dag.

vad är det med måndagar, egentligen? de är ju dagarna då man skall vara tillbaka i skolan/på jobbet/what ever med massor av ny energi man skall ha samlat på sig under helgen. men lik förbaskat sitter jag och gäspar hela första timmen, innan det är dags för förmiddagskaffe klockan 10. kan det vara för att det är så mörkt och trist och tråkigt kanske? jag skyller på det...

inget speciellt har hänt hittills, så jag skall inte försöka mjölka ut något bara för att få till ett lite längre inlägg. återkommer istället.

dagens namn: julia!


söndag. ytterligare en segdag.

sex and the city. det blev filmen för dagen, och den kollades det på efter något som jag kommer vilja äta till frukost varje helg framöver; stekt rösti och chorizo med senap och lingon. så sjukt gott. passar perfekt när man behöver ordentligt med energi efter en sen kväll. sex and the city filmen fick jag förresten i alla hjärtans dag-present av familjen, tillsammans med choklad och ett fint kort. det var lika fint som rosen jag fick i torsdags. det var dock ingen alla hjärtans dag-present. för vi sysslar inte med sånt.


igår blev det ingen pingis, utan istället var vi (jag, apotekaren och hans vän) på  allmänna galleriet 925 vid fridhemsplan. ett mycket trevligt ställe, som jag varmt rekommenderar. vi drack två öl var, och inspekterade folket. paret i soffan mitt emot oss ville vi säga "get a room" till, men det är tydligen ute att säga så. frågan är bara vad man skall säga istället. gå hem?

i vilket fall som helst var kvinnan smal som jag, men typ 20 centimeter längre. mycket förvillande. mannen såg ut som en riktig heart breaker, och vi undrar just hur länge det kommer hålla. vid halv tolv kickade den riktiga tröttheten in, och vi åkte hem.


dagens roligaste från igår: stället vi var på, allmänna galleriet, ligger dörr bredvid dörr med en porrbutik. detta sa apotekaren till vännen lite tyst då det gick en man precis bakom oss. vännen hör inte och säger: "varför viskar du i mitt öra?" apotekaren svarar, med något högre röst: "för att det ligger en porrbutik precis bredvid!" tio meter senare, när vi öppnar dörren till allmänna galleriet, öppnar mannen dörren till porrbutiken. som vi vek oss.

lördag kväll.

yep. it's saturday night. saturday day har varit oerhört seg, och vi har bara ätit och kollat  på the faculty. vi kom ju hem ganska sent igår, därför sov vi ganska länge.

aj. apotekaren upptäckte precis det brännmärke jag fått efter att någon bränt mig med en cigarett igår. det är det som är problemet med solidaritet. man får röka där uppe, då det är som en uteservering med bar mellan dansgolv, lounge och toaletterna. usch och fy vad ont det gjorde, komme rjag ihåg. men som tur var hade jag druckit lika mycket som killarna och kände därför inte större smärta resten av kvällen. vi var alltså på lite förfest först hos apotekarens kompis. där sällskapades vi av ytterligare några vänner. det var trevligt, även om vi inte kunde så mycket på på spåret. kvällen på solidaritet dansades det mycket, och jag tror faktiskt att jag skulle kunna gå dit igen, trots att jag dyrt och heligt lovat att aldrig göra det, tidigare.

nu väntar middag och sedan eventuellt pingisspelning med vännen vi var hos igår. får lov att bli en tidig kväll ikväll. det skall inte springas sick-sack på hamngatan eller slås några huvuden i handfaten inatt.

dagens "gissa vem som går åt fel håll i rulltrappan?":

i love lily.

jag är kär. igen. i lily allen. fick hennes album på mp3 av linn, och har lyssnat på det hela dagen. det är så bra. she's such an amazing singer/song writer, the lyrics are so cheeky, makes me laugh and even makes me think: "hey, that could so be me..." really wanna go see her live.

"I can see how it's confusing -- it could be considered using
When I call you up straight out of the blue
But I don't understand what else a girl in my position's to do
Now I know you feel betrayed but it's been weeks since I got laid
This doesn't mean that I don't think you're a fool
But I don't understand what else a girl in my position's to do"

iallafall. gör mig iordning för pingis ikväll. skall åka in till stan och göra ett sista försök i att hitta de där skorna, och sedan möta upp med apotekaren. vi två skall i vår tur sedan möta upp med moahhhh, och vi tre skall sedan bege oss till boulebaren för att se om det är några fler som skulle vilja spela pingis med oss.

dagens sommar: jag försöker få en känsla av sommar och sprutar ner hela mig med monoï de tahiti från yves rocher. det funkar ganska bra.

tidig morgon efter mysig kväll.

mmm. kvällen hos linn igår var mycket mysig! vi åt spaghetti och köttfärssås, och inte nog med det hade linn varit en gullunge och köpt en stor fet semla som jag (direkt efter maten) klämde i mig utan problem. man kan undra vart allt tar vägen på min lilla kropp. haha. inte nog med det delade vi sedan på kakor och vaniljbulle som jag tagit med mig. gottegrisar är vi båda två. eller mest jag. linn har börjat äta low carb-high fat, och det verkar vara både gott och hälsosamt. för hon känner inget sötsug längre. så det så.

nu sitter jag i skolan och väntar på att klockan skall bli nio. innan dess skall jag dock plugga lite. så jag säger over, and out.

dagens mest närsynta: jag. igår tog jag av linserna för att de började klia. men så började seinfeld, så då var jag tvungen att sätta mig framför tvn. väldigt framför. haha.


tjock. med mens.

alltså, jag har mens. och när en sockertorsk som jag har mens borde någon sätta lås på plånbok och skafferi. för jag har precis ätit nästan en hel rulle kakor. tjock blir man då.


dagens tjockaste
: se ovan. det är fan pinsamt. observera att kakorna är köpta på matdax i högdalen. mycket goda.

landar emellan igen.

mellan skola och plugg har jag landat hemma framför tvn en stund. skall dock ta tag i det nu igen innan jag åker till linn. köttfärssås och spaghetti.  mums!


dagens gulligaste: det är bra att ha spanere lite överallt när man är på jakt efter skor som verkar vara poppis. apotekaren drog idag inom det lokala h&m'et där han befinner sig för att kolla status. status var att de nog inte ens hade en divided avdelning. men det var ändå gulligt av honom tycker jag. så det så.

nyheter på morgonen.

jag älskar när de skojar till det på nyhetsmorgon! jenny östergren och anders kraft är mina favoriter i soffan. någon politiker hade skrivit något roligt till sin fru på facebook i stil med "var det den nya regionsledningen du ville diskutera mer ikväll? *blink blink*" då kläcker jenny ur sig "ja då kan man ju undra vilka regioner det är han menar, hö hö hö..." hans blev här ganska generad. skoj. kanske inte lika kul när jag skriver det, men det var roligt.

nu skall jag till skolan. blä blä. företagsekono... se, jag somnar fortfarande när jag skall skriva det! det är hlet klart inte min stark sida, även om jag verkar vara en utav få i klassen som iallafall har lite koll.

dagens mysigaste: ser fram emot att spendera kvällen och natten hos linn. det var längesen!

få till det skriftligt.

nu är det sängdags för fröken emelie. imorgon är det dags för skola igen, och efter det blir det mys och sleep over hos linn. hittade denna fantastiska bild på oss från café opera. jag säger då det, knotiga händer gör sig inte på bild. men men, det skrattar vi åt.


dagens jag: jag är då en hejare på att få till det, skriftligt alltså, ibland. läste gamla bloggen och log åt denna ganska talande mening: "...på en klippa i skenet av slocknande värmeljus."

inga semlor.

moahhhh fick för sig att det var fettisdagen idag. jag var inte helt övertygad. i vilket fall som helst kom vi fram till att det hade varit gott, oavsett tisdag. därför gav vi oss ut på jakt efter semlor. på söder finns det många fik, men inga semlor. vi hittade en. en semla på soho på skånegatan. när vi skulle beställa visade det sig dock att en tant hade paxat semlan. fattar ni? hon hade paxat den! så kan man väl ändå inte göra. låta en enda semla ligga kvar och göra folk sugna, och sen säga att den är paxad. nu sa de ju inte det, utan kvinnan kilade fram och hann kläcka ur sig att hon skulle vilja ha "sin semla nu" efter maten. biatch. tanter är inte lite fräcka nowadays.


dagens skall
: jag skall seriöst se till att komma igång med träningen igen från och med måndag. för mina veckolånga uppehåll håller inte.

onödigt modebesök.

pust och stön. jag blir inte särskilt glad när jag efter en halvtung förmiddag i skolan, kommer till modehuset och blir besviken. då vi är studenter fick vi inte lov att gå in i montrarna, utan fick bara gå runt i korridorerna och titta, se men inte röra. jag kände mig som en femåring med kladdiga fingrar. pinsamt, för dem alltså.

nu är jag dock hemma en sväng, men skall strax iväg igen för att försöka hitta skorna jag köpte igår, i svart. och min storlek. kan bli svårt. efter det blir det fika/öl med moahhhh. laters.

dagens bilder: lovade ju igår att jag skulle lägga upp bilder på mina snygga inköp, senare. senare är nu.



mätt i magen.

i min ensamhet har jag förtärt något av det godaste jag ätit. grytan må inte se mycket ut för världen, men herre jissanes så gott det kan bli, så lätt. till och med en amatör med gasspis (som jag då) kan få till denna rätt utan problem. ett halvt glas rödvin fick göra mig sällskap i hopp om att få upp värmen i mina kalla leder.
nu måste jag dock städa undan innan gästerna kommer.

dagens läsning: ser fram emot att läsa "belle de jour", då jag gillade serien som är baserad på denna bok.

stick i läpparna.

nysolad. det stack skönt i läpparna. äntligen fick jag tid och lust över till att klä av mig naken och sätta lite färg på mitt bleka skinn. tack malin, du är bäst. efter en hel dag i farten tack vare besök i vällingby, är jag äntligen hemma, ett par skor rikare (och 129 kronor fattigare). de är skitsnygga och kommer passa snorbra till mina nya tröjor. skall ta bilder och lägga upp senare. lovar.

nu skall det lagas mat, kycklinggryta à la apotekaren, och efter det kommer clådia och johan för att dricka kaffe. ska bli mysigt.

dagens kärlek: nog har de också koll, de där barnen.


dagens bilder från igår:




dålig söndag.

jag är inte direkt nöjd med söndagen. först var jag tvungen att gå upp okristligt tidigt (halv nio. en söndag.) och lämna ett mjukt och fint uppsala. i vällingby var det sedan fullt ös på jobbet. rörigt och dant. massor med kläder till låga priser gör folk tokiga. när jag sedan till mitt stora förtret insåg att jag hunnit med det bästa tåget hem, men glömt att gå ut rätt väg och var tvungen att hoppa av i råcksta för att åka tillbaka och lämna tillbaka inpasseringskortet, var jag inte glad alls. det visar sig även att jag glömt min ena väska, vilket betyder att jag måste åka tillbaka imorgon också! fy tusan vad segt. nu lagar jag mat utan lust. jag får min mens imorgon. need i say more? det är knappt så att de ursnygga t-shirtsen från diesel jag köpte kan få mig på bra humör.

festandet igår var väldigt trevligt och bra, tills mitt röksug slutade i snorigt snyftande halv två på natten. men det behöver vi inte gå in på. vi behöver bara konstatera att det är sjukt löjligt och att jag är duktig som håller uppe.

dagens kock: årets kock. här kommer bilden som utlovades.


utgång. på gång.

tack vare att det tydligen var flera som engagerde sig i inskaffandet av ett gästleg till mig, verkar det som att det blir utgång ändå. vi har idag sovit länge, ätit rösti och chorizo till brunch, varit på systemet och kollat lite på lipstick jungle. nu förfestar vi med ytterligare fyra apotekare (mycket snack om pluskort och konstiga läkemedel. jag vet vad anti-histmin är) och skall snart åka till vilken nation det nu var. mycket nöje verkar det som.

dagens igår: igår var vi på hötorgshallen och då såg vi årets kock 2009. bild kommer imorgon.

toffel i uppsala.

efter en dag med stadigaste frukosten (bacon, ägg och två brödskivor), en och en halv timmes pendling för en och en halv timmes föreläsning, inhandling av turkish delight och tågåkning är det skönt att kunna spendera kvällen inomhus i uppsala. skulle gått på bio, men det vette tusan om vi pallar det alltså. det är ju trots allt sjukt kallt och slaskigt ute.

imorgon skulle det blivit utgång, men det lutar inte åt det hållet längre på grund av lite krångel. men vi får se vad det blir istället. jag skall ju dessutom upp och jobba på söndag. nej, nu skall jag hjälpa apotekaren med köttfärssåsen.

dagens fortfarande: jag är fortfarande nöjd med luggen. det är lite meckigt, men väldigt fint. i'm keepin' it 'til march.

mellanlandar.

skolan är slut. eller rättare sagt, jag pallar inte sitta med på repetitionen inför företagsekonomin. jag har inte alla rätt, men seriöst. orka. därför är jag nu hemma, sittandes i soffan med te och brieost. fick bara en halv lunchlåda med mig, som mättade till hälften (såklart). funderar på att åka in till stan när jag är färdig med den lilla lilla uppgiften. jag vill gå på museum eller något sådant. kanske klär mig fint och drar på en varm mössa. ensam exploring av stockholm måste ju vara ganska trevligt om man har mig som sällskap.

dagens om ändå: om det ändå kunde sluta vara kallt. hade underlättat min tillvaro väldigt mycket.

dagens frukost:

god morgon!

bullmys med minnen.

efter en helkväll med londonflickorna (några av dem iallafall) är jag nu två bullar och tjugo brago kex fetare. men det var det värt. detta sköljdes ned med kaffe och saft. och vatten. vet inte riktigt vad vi pratade om mer än:

ingång i lyktstolpar, taxiåk med främmande män. håriga män. allas man jamie. svarta, vita och svåra män. utbildning, vanebildning och karriärångest. panikångst, prostitution och blodkorv. vart tog tjejer som vi vägen?

nu skall jag sova gott i rena lakan. imorgon blir det heldag i skolan som antagligen kommer gå ganska snabbt ändå.

dagens vill: jag vill flytta närmre stan. helst kungsholmen någonstans. för jag orkar inte bo som en jäkla utböling.

fin i lugg.

ja, det var ju ingen som direkt frågade vilken föränding det var som var på gång, men jag har iallafall klippt lugg. har inte haft hellugg på länge, så det var roligt! bra blev det dessutom, och en klippning för 150 spänn är det väl ingen som tackar nej till. mirabella heter frisörskolan på sveavägen jag gärna klipper mig på.

nu mat. sen skype. sen london reunion.

dagens blodsmak: jag, don thomaso och dexter sprang från skolan till pendeltåget. shit jävlar vad det ska vara i tid nu för tiden då! vi fick springa så att vi alla flåsande kastade oss in i sista vagnen, oh sedan var tvugna att spotta saliv i farsta strand för att vi höll på att kräkas. någon borde träna upp sin kondis.

torktumlevarma byxor

dagens skönaste: torktumlevarma byxor. mmm. jag blev fem år.

dagens tightaste: torktumlevarma byxor. jag var tvungen att gå ner tre kilo på fem minuter.

två och en halv.

jag kräks nästan. jag tänkte ett ägg, men kokade två. därför fick det bli tre mackor med ägg och kaviar. efter två och en halv macka sa det stopp. det är liksom så mycket som man kan klara av. jag har varit ute och gått, tvättat och sminkat mig. så nu väntar jag bara på att mina byxor skall torka. sen skall jag minsann åka in till stan.

ikväll blir det london reunion hos malin h. ska bli fantastiskt roligt!

dagens tidning: vice. plocka upp den om ni hittar den.

lagom hem.

trots att kvällen blev sådär, är jag ganska nöjd. iallafall med att jag lyckades ta mig hem lagom i tid till att seinfeld började, och att jag hade glass i frysen som smakade fantastiskt gott efter två öl. morfar ginko lever verkligen upp till ryktet att vara det mest populära stället för pingis (eller som vissa verkar vilja kalla det; pingpong). det var knökat runt pingisbordet i den lilla lilla lokalen det var placerat i. så knökat att vi först inte vågade oss på att spela, och sedan åkte ut stup i kvarten för att folk stod ivägen. vi får helt enkelt leta efter ännu ett nytt ställe. även om jag gärna går dit ock dricker öl en annan gång. utan att spela pingis.

nu skrattar jag åt seinfeld och önskar att jag kunde haft ett trevligt samtal på skype samtidigt. men apotekaren sover redan för han skall tvunget gå upp skittidigt på morgonen numera. tycker jag verkar lite onödigt. å andra sidan skall jag minsann också gå till sängs nu, bums. efter seinfeld.

dagens föränding: händer först imorgon. men det ska bli kul att se hur det blir...

rent hus.

nu har jag städat så att mina knogar vitnat. därför skall jag ta den raska promenad jag inte tog i morse, ner till källsorterings platsen och sedan till affären. idag blir det minsann köttgryta, och till det behöver man potatis!

dagens pingis: ikväll blir det pingis på morfar ginko. ska bli kul att testa ett nytt ställe!

ytterst dåligt.

det blev ingen morgonpromenad för mig. trots att jag hade ställt tre alarm, plus att jag fick ett egentligen uppiggande sms halv nio, så är det som att min kropp vet om att jag inte behöver gå upp egentligen. därför sover den vidare. sov till tio, och är nu förbannad på mig själv. det får blir promenad efter den sena lunch det kommer bli.

om en halvtimme ska jag och jessica (prinsen) och don thomaso göra ett litet arbete på en halvtimme. hade vi tänkt. efter det skall jag minsann städa, leta ännu mer efter gymkortet och plocka ännu mer iordning.

dagens hemåkande: helgen vecka åtta funderar jag på att åka hem till la. julia ska med. emma, ska du?

sängdags.

blodsmak i munnen. inte på grund utav fysisk ansträngning denna gången, utan för att jag fastnade med läppen på glass-kall sked. men gott är det. lägger sista handen vid min spontana omflyttning av prylar i lägenheten. den är inte stor, men inte tusan hittar jag det jag behöver ändå. därför försöker jag sortera upp och lägga gjejer i logiskt märkta lådor. det går sådär. plus att mina skåp är så höga att jag inte når upp till de översta hyllorna.

snart skall jag gå till sängs, för jag hittar inte mitt gymkort. vilket betyder att jag skall gå upp snortidigt imorgon och gå en lång och snabb promenad. laters.

dagens tv: raw på kanal 5. magnus betnér. jag gillar.

värsta vurpan.

det här med att bo i högdalen är inte så ball alltid skall ni veta. speciellt inte om man skall ta sig till/från skolan i haninge efter klockan 9 på morgonen, eller före klockan 16. där emellan går det nämligen väldigt få bussar, och de som går är sällan anpassade till pendeltågstiderna. idag var jag därför tvungen att ta en buss till huddinge sjukhus. det tog 20 minuter. där fick jag vänta i fem minuter på nästa buss, som på 25 minuter körde mig till haninge. alltså en restid på totalt 50 minuter (minus 15 minuters promenad)misär.

som tur var såg jag dock en klasskamrat komma lunkandes, och hoppade av en hållplats tidigare för att göra henne sällskap sista biten. detta var dock inget smart val, för nästan framme vid skolan sluttar gångstigen lite, innan man kommer fram till en liten trappa. sluttningen var glashal och jag for på ändan. mobiltelefonen flög ur handen och gled, precis som jag, inte särskilt glamoröst ner till trappan. pinsamt. men det var faktiskt första vurpan i detta väder, så en ska väl inte klaga.

nu skall jag äta gårdagens halva pizza och vänta på att någon skall ringa mig på skype.

dagens butcher: jag har köpt ett kilo fläskkarré som jag skall frysa in. yep yep.

förlåt. jag är en toffel.

ja, jag får väl nästan be om ursäkt för uteblivet bloggande hela helgen. det har varit en väldigt bra, trevlig, rolig, mysig och något tofflig helg. men sånna får man ha ibland, tycker jag.

nu är det måndag och skoldags. jag sov till elva, så nu måste jag sätta lite fart. återkommer lite oftare, lovar.

dagens godaste: 10 kronors glass från vi-butiken i högdalen. obeskrivligt.


RSS 2.0