första advent, som det ska vara.

har precis landat i lägenheten efter första adventsfirande hos claudia och johan. de söta små hade bakat både lussekatter och pepparkakor, klätt julgranen och hängt upp blinkande ljus. på tvn visades en värmande sprakande levande brasa, och julmusiken fyllde den väldoftande lägenheten. efter några koppar glögg och allsång från therese sattes "ensam hemma" igång och vi skrattade så att vi fick knip i magen. eller så var det mängden bullar, mums mums och pepparkakor som var orsaken till det. what ever. trevligt är en underdrift för att beskriva kvällen.



nu skall jag krypa till sängs, för imorgon skall jag antagligen gå upp klockan 06.00 för att träna. jag är inte klok i huvudet.

dagens sammanträffande: i början när jag precis flyttat upp till sthlm träffade jag en kille några gånger. men vi slutade ses, av gemensamma skäl. för någon månad sen stötte jag på honom på café opera. några veckor efter det stötte jag ihop med honom på boule baren (av alla ställen) på söder. ikväll satt jag på bussen på kungsgatan när han kom gåendes utanför. jag tyckte det var skoj. haha. claudia kom fram till att vi måste röra oss i samma kretsar.

att slänga i sig mat.

är för mig som att ha sex utan förspel. det fyller en funktion, men inte mer än så. därför är jag smått besviken på hur jag la upp eftermiddagen. min kyckling med curry, purjolök, mango chutney, paprika och äpple är hur god som helst. men nu har jag ätit en portion på två minuter, då jag skall ta tunnelbanan om typ tio minuter. suck.

dagens: ja det hinner jag knappast. man skall inte stressa på en söndag!

wake me up.

jag vaknade precis. idag igen. brukar absolut inte sova såhär länge, speciellt inte om jag inte varit ute kvällen innan. hm. förstår inte riktigt varför min kropp är i så stort behov av sömn. jag utgår alltid från att det är min kropp som avgjort att den var extra trött och behövde mer sömn.

nu blir det dusch, stadig frukost och sedan plugg. skulle egentligen åkt till IKEA, men får väl lov att ta det en anna dag. suck. jag som verkligen behöver fler galgar.

dagens jul: idag är det första advent. därför skall det adventsmysas hemma hos claudia och johan. ser fram emot det redan. hoppas vi skall baka lite.


make me beautiful.

tidfördriv är något jag uppskattar. speciellt om man kan få flina lite, och kanske till och med kunna "å hå hå"-a lite åt resultatet av det man pysslar med. som fattig studen får jag nöja mig med online versionen av photo shop. - hur kul som helst dock. kolla bara:




dagens miss: tydligen var det nått shopping-jippo i högdalen idag, med hur mycket rabatter som helst på typ kicks, lindex, hälsokostaffären osv. det skulle jag ju kommit ihåg tycker man.

throw your arms around me.

med ett som vanligt otåligt och våghalsigt beteende skickade jag ett mail med en ganska påstridig invit. men tyvärr var mr no-name-guy inte särskilt sugen på att komma över till högdalen för att bara kolla på film. det betyder ju dock mer kaffe, godis och film till mig. bara mig. även om han hade varit varmt välkommen.

dagens låt/nostalgi: block party är london. london kom på tal igår. ett plus ett blir två. plus att texten innehåller fraserna "do you wanna come over and kill some time." "throw your arms around me." passande, antar jag.


home alone.

trots att therese menade att det nog skulle gå bra att jag följde med på den lilla festen hon skall till ikväll, sitter jag här i soffan och skall snart kila iväg till konsum för att handla lite frukostmat till imorgon. upptäckte att festen var i mörtviken vilket ligger enormt långt ifrån högdalen, och att det kanske vore bäst att stanna hemma ikväll. även om jag är sugen på sällskap. av vilket slag som helst.

men nej, det verkar som att det blir middag, popcorn och film. antingen "adulthood" eller nya batman. för på tv går det ju bara skitprogram ikväll.

dagens skönaste: mina soffor. verkligen det bästa köpet jag gjort på länge. kan sitta i dem hur länge som helst.


bada med bubbel.

dagens skönaste:


mission accomplished.

igår gjorde jag det. jag tog tunnelbanan hem sent på natten, gick hela vägen hem, utan att bli varken överfallen, våldtagen eller så tagen av min rädsla för mörker att jag började gråta. jag lyckades dessutom klättra uppför stegen för att sova gott, fram till nu, i den högt placerade sängen. skönt att ha detta avklarat.

nu tittar jag på gilmore girls och överväger kanalbyte. jag blir illamående av den rappa dialogen. och jag har inte ätit frukost än. för övrigt var det en mycket trevlig kväll igår. middag på nyöppnade "restaurang fredhäll", i just fredhäll. jonas, therese, claudia, johan och deras vän markus och ytterligare en vän johan som i sista tur tagit med sig sin amerikanse vän patrick som var på besök.



vi åt och drack gott, även om min mat var lite kall. kalla skaldjur är inget man bli exhalterad över. dessutom tog det lång tid att få maten, och ännu längre tid att få betala. summa summarum: trots allt tre av fem för inredning, meny, prisklass och trevlig personal. och brödet. brödet! det fantastiska brödet med det goda kryddsmöret som gjorde att vi inte behövde äta på servetterna medan vi väntade på maten.

efter maten drog de två turturduveparen hem, amerikanen likaså, vilket resulterade att jag, markus och johan, som för övrigt aldrig träffats tidigare, gick till "snottys" (kan utalas snoppis om man så vill, mycket roligare) på skånegatan. litet och intimt ställe med god öl och bra musik. kanske lite väl intimt om man inte är där med ett gäng man känner. men men.

dagens upplägg: jag tänker stanna inne hela dagen idag, kanske bara gå en liten sväng för att få friskt luft. vi snackar lite plugg, mest tv och massa myskläder.

varva ner.

pust. jag kan inte tro det. klockan är 17.00. jag åkte från haninge 14.53, men kom precis hem. visst, jag åkte inom trollbäcken snabbt och hämtade ut kläder (sorry linn för att jag inte kom inom...), vilket tog sin lilla tid då det är en liten omväg. det var dock det förödande felvalet av buss som gjorde att jag kom fram till att jag faktiskt är tvungen att sluta med mina tidskrävande "jag-tror-detta-är-rätt-buss-skit-samma-jag-hoppar-på-ändå"-fasoner. jag fick kasta mig av bussen i bandhagen och ta tunnelbanan till högdalen, för att inte hamna i skärholmen.

väl framme i högdalen kom jag på den fantastiska idén att gå inom systembolaget för att handla inför helgen. bad idea. very very very bad idea. vi snackar löning och icke-själv-plock utan gammal hederlig bemanad disk för vin. grattis. när jag kom var det nummer 23 på tur. mitt nummer var 100. hur mår man då? sådär. men jag kunde ju inte ge upp.

därför sitter jag nu här i soffan, svettig och trött efter kånkande på tung väska och kassar, med ett glas rött i handen. måste varva ner innan jag gör mig iordning för kvällens restaurangbesök. skall äta på en restaurang i fredhäll med claudia, johan, therese, jonas och en massa andra. kommer med all sannolokhet bli trevligt!



dagens tröttaste: mina söta klasskamrater tog en välbehövlig tupplur mellan redovisningarna.


anti jante.

jag och nina satt på tåget idag och kom fram till att den svenska avundsjukan är oerhört frustrerande. varför skall man inte få tycka att man är bra på något, och att något är kul, och få lov att säga att man tycker det? utan att bli nertryckt och anses som dryg. det börjar seriöst bli tröttsamt.

dagens mest intressanta: att en uppgift kan uppfattas så olika...

titta bonnie!

har ni sett vad fin? en espressobryggare som är rosa. fick den av bonnie i födelsedagspresent för evigheter sen, men jag har inte förrän nu fattat hur man skall göra... och jag kan bara säga en sak: screw the perkulator, this is the new shit! kaffet blir hur gott som helst, plus att jag slipper slösa på kaffe och kan brygga en kopp. en kopp bara. så smart.


skall snart kila mot skolan. gissa vem som är stressad?

dagens nya favoritlåt: jag gillar den. gillar den skarpt. 

the b-word går inte hem.

sådär ja. lite snyggare nu iallafall. lila är fint. jo, det är det!

jag är iallafall äckligt trött. jag har läst 6 kapitel, antecknat och renskrivit en sammanfattning på dessa à 7 sidor. för min och thomas skull. sedan är jag ju en sådan a-student att jag delar med mig av denna sammanfattning till resten av klassen. who's a biatch now, huh? jag. fortfarande. för jag är väldigt selektiv och skickar anteckningarna till långt ifrån alla. speciellt inte till sånna som kalla mig för the b-word.

suck och banan, dags att krypa upp i sängen. kom dock på att jag inatt drömde en väldigt obehaglig dröm som handlade om lesbisk sex, bajs och annat som tillsammans kan bli väldigt obehagligt. usch.

dagens bild:


maten är klar.

ensam skall jag förtära denna gormetmiddag. kolla vad fint, va? jag är en mästekock, tack vare emma. ser fram emot att kunna bjuda över någon på detta någon kväll.



dagens snygging: på gymmet tränar en kille jag inte kan slita blicken ifrån, och låta bli att träna bredvid närhelst möjlighet uppstår. han är så fin. hans kropp är fantastisk. men han är mystisk. hm.

times are changing.

det börjar bli dags för ett byte. jag skall alltså byta från min metroblogg, till denna, oh så mycket krångligare, men ack så mycket mindre full med tekniska problem, blogg. så gör er beredda...

jag har idag varit i skolan, tränat och handlat. har hittat en vi-butik här i högdalen där man kan fynda massor med fina grejer. köpte bland annat dessa fantastiska tofflor för 10 kronor:


ja, de glittrar! hur söta som helst...

nu skall jag börja med maten, det blir biffar med spriskummin och fetaost, ugnsstekta morötter och potatis, och tzatsiki. gott, får man hoppas.

dagens faktum: jag är en biatch, i mångas ögon. men det spelar ingen roll, tycker bara det är roligt att få höra vad människor tycker och tänker om mig, även om jag önskar att de vågade säga det TILL mig istället.

my new best friend.

jag har skaffat en ny bästa vän. jag kallar honom "den" och han ligger nu och vilar mjukt i mitt skrev. tillsammans pluggar vi, kollar på tv och surfar på nätet.


haha. jag är så tråkig. jaja, jag ska iallafall gå och lägga mig. har renskrivit anteckningar så att mina fingrar blöder. metrobloggen ligger fortfarande nere, så ja, jag bloggar här istället. måste få skriva av mig.

dagens mesigaste: doftljuset från lagerhaus som skulle lukta lilja och ingefära, luktade mest varmt stearin. mycket missnöjd.

första ever.

ja jag är ju ganska trött på metrobloggen just nu. den ligger nere i princip hela tiden. suck. jag som hade världens idé. som tur är kom jag på att jag kunde skriva i word, och sen blogga när den är uppe igen. men den har legat nere i flera timmar nu, så istället startar jag en blogg här. kommer antagligen så småningom gå över helt till denna, så var beredda på att spara denna adressen som favorit istället... men jag återkommer med info i god tid i så fall. i alla fall. jag bad emma ge mig receptet på hur man gör köttbullar. det beror på att jag aldrig gjort köttbullar. då tyckte hon att jag var söt. därför skrattade jag lite åt detta citatet från that 70's show:

kitty forman: "have you eve baked a pie before?"
jackie burkhardt: "no, i really don't cook much. i kinda was just hoping to get by on my looks."

haha. det är såååå jag. nej men alltså jag kan laga mat. men jag är söt, och skulle antagligen kunna klara mig på att bara vara söt. fick det bekräftat av min gamla kollega eva, när jag igår förklarade för henne att mr östergötland inte vill ha mig: "varför inte då??" sa hon. "jag vet inte.." sa jag, "jag har ju inte rabies direkt" eva skrockade och la till "nä, och du är ju rätt söt också.. haha.." att eva la till ett "haha" är inget konstigt, hon skrattar bara väldigt mycket.


dagens bloggare: micha barton . äntligen någon som lägger upp en massa bilder på sig själv utan att skämmas, och som dessutom har något bra att komma med. hon inspirerade mig till att göra en afrika resa. skulle vara så roligt och givande. får se när det kan bli av bara...


RSS 2.0