bra helsingborg.

sjukt skönt att få träffa bonnie. hade svår ångest när jag jobbade igår och tänkte tankar som: "fan, nu kommer jag inte hinna träffa bonnie" och "hur ska detta gå..." därför kunde jag alltså inte låta bli att köra ner, även om klockan var mycket. med tanke på att klockan var mycket och varken jag eller bonnie hade ätit middag, körde vi till maxi för att handla. hör och häpna, vi köpte varmkorv och korvbröd. vi bestämde oss för att koka korven. sällan har korv smakat så gott vill jag lova.

efter korvätande pratade vi om julklappar, plugg, hennes och sandi shagwells bravader i egypten och männen i våra liv (som att de vore många...). sedan drack vi cola, åt chips och kröp ner i bonnies säng. då det var -2 grader i hennes lägenhet kröp vi tätt intill och somnade gott.

när vi vaknade i morse kramades vi hejdå och jag åkte mot högaborg för att plocka upp ex-sambon. vi åkte sedan till min ex-svärmor och åt frukost. grät en skvätt och pratade. sedan åkte jag och ex-sambon till väla för att vända igen. av någon puckad anledning hade de stängt. så vi åkte en sväng till stan, och åkte sedan hem för att kramas hejdå. känns så konstigt att man kan sakna något så mycket, när det ändå inte var så bra. men jag antar att man bara tänker på de bra sakerna. jaja.

nu är jag hemma igen och skall snart hoppa in i duschen. lagom otaggad för att göra mig iordning. men är det nyår så är det. ifall jag inte får chans att säga det innan jag åker till festen, säger jag det nu: gott nytt år på er!

dagens godaste: ikväll skall jag dricka rödvin. skall dricka det godaste rödvinet jag vet. down under. litet tips bara.

lite stressad. som vanligt.

ja, trots att klockan är över åtta, ska jag sätta mig i bilen och köra ner till bonnie. stackarn är ju hungrig och saknar mig något fruktansvärt, precis som jag saknar henne. så jag styr kosan (bilen alltså) mot helsingborg och hoppas att dagen kan sluta gott. tvivlar nästan på det, med tanke på hur många misstag, felslag och tråkigheter den varit kantad av so far.

dagens äckligaste: kattmat. på händerna. luktar väldigt illa. usch.

lite förvirrad. som vanligt.

helvetes. kuk. bajs. skit. fan och hans moster. ibland blir jag så arg på mig själv. kvart över tolv ringer de från ica maxi: "du, har du glömt att du ska jobba idag?" ja, det hade jag glömt... så jag stressade dit. såklart. insmord med body butter och halvsvettig från solningen. sexy as hell skulle man kunna säga.

jaja. som tur är fick jag en timmes lunch så att jag kunde åka hem och få i mig lite mat, hungrig som en varg var jag. men, nu är det dags att skynda tillbaka. bonnie, jag kommer till dig ikväll iallafall! no matter what!

dagens gladaste: kunderna, kassörskorna och alla andra på jobbet. det är nyår imorgon! folk handlar som galningar men är jätteglada och ler och skrattar. vi skämtar och har roligt. en riktig toppendag trots allt!


lite efter. som vanligt.

jag är som ni kanske inte visste inte väldigt intresserad av att hänga med i modesvängarna, men snappar ibland upp ett och annat. denna gången har jag lyckats igen, sådär ett år senare. iallafall. var en sväng på märkesbutiken (gud förbjude egentligen) på maxi igår. där såg jag dessa fantastiska skor:


uggs är egentligen so-not-me, men dessa stickade föll jag handlöst för. synd att man inte är 800 kronor rikare än vanligt, och kan köpa dem utan problem. jag får väl helt enkelt tråna i en evighet och sen glömma dem. vad är väl..

nu ska jag iallafall plugga järnet. sedan ska jag in och sola i la och i eftermiddag blir det hbg för hela slanten. bonzan, here I come!

dagens mat: nyår.. mmm.. dregel.. frozen cheesecake.. mmm.. dregel..

ögongrus och bara ben.

nej nu börjar jag snart se i kors. mina ögon grusar sig och jag börjar sluddra. det är goda tecken på att jag borde sova. innan dess hann jag dock snacka lite skit med den gamle gamle vännen. han har varit sjuk, men börjar bli friskare. han påstår dessutom att det var jag som smittade honom. bull shit, säger jag. kanske halvsant, kanske. jag vet inte. i vilket fall som helst lyckades jag muntra upp honom med mitt trötta prat. när jag är trött babblar jag som en idiot och byter ämne stup i kvarten. mycket underhållande, tydligen, men det krävs en del träning för att hänga med i svängarna.

dagens vill: jag vill att det ska vara sommar, jag vill vara solbränd, jag vill ha bara ben och jag vill ha skjorts. säga vad man vill om beach-förberedelser, men dessa shortsen satt bra hela sommaren 2008, och det ska de fan göra sommaren 2009 också. annars dö(da)r jag (någon).


kvinnokroppar och koranen.

effektiv dag! helt klart. jag och julia satt i bibblan flera timmar. vi pluggade och pluggade, och läste roliga böcker. jag tittade mest på bilderna dock, och hittade bland annat en bok med bilder av jane bark. vi läste även koranen lite. och pratade om religion och kvinnoförtryck. av sedan åt vi väldigt sen lunch på dreamcakes, för erlandssons hade stängt. efter den sena lunchen kom vi på att vi ville åka hem.
så nu ska jag och emma åka in till halmstad. jag ska byta felaktiga julklappar och kanske sola. om jag kan övertala emma till det. men hon var inte jättesugen när vi talades vid senast, så det blir nog inte av. synd. för jag är så blek att man skulle kunna tro att min pappa jobbar som glasmästare.

dagens retro: jag och emma och julia har börjat göra en sak vi säker gjorde varje dag för åtta år sedan. vi pratar tre. det där pipet i bakgrunden låter så fint i öronen, och påminner om fina tider.

rise and shine.

efter ett långt uppehåll är jag tillbaka i mitt true blood-tittande. åttonde avsnittet nu. ni som fortfarande inte vet vad jag pratar om laddar ner hela säsong ett nu. ögonaböj!

är faktiskt ganska pigg, och ser fram emot att spendera hela dagen på biblioteket med julia. vi ska äta lunch på erlandssons. gott. nej minsann, dags att borsta tänderna.

dagens tips: igår kväll klagade jag öve rmin torra hy. "kolla lillasyster, så torr jag är!". lillasyster satte fram barnolja och sa sedan: "smörj in ansiktet med det och sov med en handduk på kudden." sagt och gjort. hela natten glänste jag och vaknade sedan med mjuk hy. som en babyrumpa. helt klart att rekommendera.

seg söndag.

jag vet inte vad jag har gjort, egentligen, mer än ätit kalkon och lekt med kusinbarnen. de var allmänt bråkiga och jag fick skälla på dem flera gånger. inte jätteargt, men lagom argt. sedan klockan fem har jag bara suttit här vid datorn, stirrat in i skärmen och en liten stund skrattat åt bonde söker fru. förlåt, men är det inte lite patetiskt att fria i tv? kan vara så att jag mest är avundsjuk och också vill pussas och kramas sådär kärleksfullt. kan vara så. kanske.

i vilket fall som helst ska jag imorgon göra allt jag inte gjort idag, det vill säga: skriva klart min del av grupparbetet, intervjua folk på intersport, boka flyg till stockholm, betala hyran, plugga till provet, kolla på avsnitt åtta och nio av true blood och sist men inte minst plocka mina ögonbryn. jo men visst, fullspäckad dag var det.

nu ska jag äta chips. fram till nyår får jag och mamma äta vad tusan vi vill. det har vi bestämt.

dagens gotteri: min kusins "fru" (de är inte gifta, men de bor ihop och har barn och grejer. då kan man lika gärna räknas som gifta) har en liten butik i getinge, där de säljer sjukt goda grejer, och tillverkar egen choklad. klicka på bilden för att gå in och kika vet ja!


dagens första.

ja, jag vet inte vad jag har gjort. antagligen ingenting. men nu är klockan tjugo i två och gästerna väntas dyka upp klockan två. kalkon. mmm. hoppas kidsen inte skriker idag, för det orkar jag minsann inte med. ledsen vänner, men idag blir nog ingen vidare bra bloggdag.

dagens ord: oxymoron. borde tydligen användas oftare.

hur fan visste du det.

som vi har skrattat. jag, julia, linda och emma spelade en omgång av "absolut överens". det är seriöst hur kul som helst. vi skrattade så att vi nästan dog, och fick verkligen upp flåset. ibland blev det dock totalt stopp i hjärnan, och ibland avslöjade man väldigt mycket om sig själv. när man skulle skriva ner fem kända konstnärer skrev jag endast da vinci och mozart. pinsamt. vi skulle även skriva ord vi associerade till cykelsemester. när de andra skrev ord som cykelslang och sol, skrev jag skrik och bråk. julia lyckades även skriva sverige och norge, när jag skrev sydpolen och nordpolen, när vi associerade till världens kallaste platser. som tur var blev vi varma av alla charader. riktigt kul spel, kan verkligen rekommenderas.

i omgången av "hur fan visste du det?" lyckades jag och emma reda ut hur mycket man bajsar på trettio år, och besart visste precis vad som hände när en kvinna råkar ut för LH-höjning. att elisabet sa "ägglösning" istället för "ägglossning" gjorde det hela mycket roligare.

nu är det sovdags för emelie. hon är trött som fan. och ska plugga hela dagen imorgon. riktigt jobbigt.

dagens nörd: jag. igen. jag har äntligen fått igång internet hos mor och far efter att ha fixat och trixat med sladdar. oh yes.


spelkväll väntar.

herre jesus vad folk handlar. finanskrisen märks då inte av. nej nej, folk handlar som att de aldrig sett mat innan. därför gick mina sex timmar av arbete ganska fort. jag lyckades även flirta till mig att få gå hem lite tidigare. sista dagen med jobb, nu väntar en hel vecka med plugg, nyårsfirande och kamrathäng. kamraterna ville ikväll gå på bio. låt den rätte komma in, klockan tio i laholm. jag lade såklart in mitt veto, så istället ska vi dricka vin och spela spel här på åmotsgård.

alltså inga direkta nyheter, mer än att jag nästan kissade på mig när jag såg en halvkändis idag. det var hon leila eller vad tusan hon nu heter som inte gick vidare i idol. hon bor tydligen i skottorp. så nu vet ni det.

dagens "det är alltid...": det är alltid lika tråkigt när man spanat in en fin man/kille/pojke i butiken. sitter och ler hysteriskt fånigt i kassan när han börjar plocka upp grejerna och det...
...börjar rulla fram barnmat och blöjor på bandet. även om man kunde hoppas, är ju chansen att han handlar åt hans syster/jobbarkompis/what ever ganska liten.
...dyker upp en flickvän från ingenstans som börjar pussas och fjompa sig mitt framför ögonen. man vill bara säga: "tack tjejen, vi vet att du har en snygg pojkvän.  seså, move along och börja packa!"
...
visar sig är någon man kände när man var yngre och tidigare dissat. in your face, liksom.


dagens snabbaste tips.

(räkna gärna antalet "jag" i detta inlägg.) om man försover sig en lördag får man skylla sig själv. i vilket fall som helst måste jag bara dela med mig. jag måste även få skryta lite. jag får nämligen ofta komplimanger för mitt hår, vilket jag blir väldigt glad över. hemligheten är att jag tvättar det varannan dag, och då först en gång med ett vanligt, lite billigare schampo, gärna barnängens volymschampo. sedan, vet ni, när håret är rent från spray och annat äckel, tvättar jag det med john freidas blond schampo, tar lite balsam i topparna samtidigt, och låter shampo och balsam verka en stund. funkar skitbra. nu säljer de på maxi stormarknad (iallafall i mellbystrand) detta schampo och balsam för endast 75 kronor styck. köp nu!


tågbiljett säljes.

dagens trade: för helvete. köp den. köp den nu! om det är en vän som vill köpa den kan vi deala med priset. det är lugnt. jag vill bara bli av med den. kom och köp. laholm-sthlm via gbg 5 januari. avgång 14:44. skitbra ju.

nykter + bakis går inte ihop.

jag är faktiskt lite bakis. trots att jag inte drack igår. jag är även ganska trött, och har på något sätt lyckats tappa mitt körkort. låt mig återigen poängtera att jag igår inte drack någon som helst alkohol (förutom lättöl). hur tusan kunde detta gå till.

jag har iallafall jobbat åtta timmar och är så lagom mysig nu. trött och vresig. otvättat hår och gårdagens smink. börjar bli osäker på om jag verkligen inte var full igår. roligast på hela dagen var att retas med alla som faktiskt var riktigt bakis. jag och erika satt i kassorna mitt emot varandra. helt lediga. då kommer två killar och börjar såklart dansa vals i valet av kassa. då säger jag: "gå inte till henne, för hon luktar illa." haha. de skrattade lite. erika kastade hatpilar med ögonen. men hon fick skylla sig själv. "jag ska fan vara nykter på nyår..." jo tjena. ring mig då.

förresten måste jag tillägga att julia har rätt, till viss del. och såhär i efterhand skulle man kanske kunna konstatera att lilla helfwetet är ett skitställe. kanske. jag vet inte. jag bryr mig inte. skit samma. ni fattar.

dagens låt: utan tvekan den bästa låten (typ)nostalgi på hög nivå. kan inte få nog. sjung med.


nykter i helvetet.

jag var bokstavligt talat nykter i helvetet. juldagen firades som sig bör med dans och partaj, med de sötaste vänner jag känner, men även för min del lättöl. jag var taxi, och därför har jag kvällen i minnet. inga luckor här inte.

det började med förfest hos emma, sedan en andra förfest hos håkan. håkan hade fixat biljetter till lilla helfwetet, till nästan alla. utan mening hade han glömt två. dessa två blev såklart jag och julia, även om ingen sa det högt. efter mycket om och men satt jag i bilen och surade i väntan på att alla skulle ta sina feta asses och dra ner mot stan.

vi kom dock in på helfwetet utan problem, för trots att vakten sa "vi håller här ett tag" och tvingade oss att vänta i tio minuter i bitande halmstadkyla, var stället halvfullt. det blev inte fullare än så, och kvällen skulle kunna summeras med julias klockrena kommentar: "jag köpte bara en cider, för alla var så fula."

















i vilket fall som helst dansade vi satan på ett öldränkt dansgolv, sa till folk att de skulle sluta ta mig på ryggen och drack massor med juice. vi lyckades även må lite dåligt, men blev sedan på topp igen. kvart över två hade vi konstaterat att vi var förbannat hungriga. halv tre kommer anders till mig och säger: "emma och julia gick till mc donalds." då blev jag arg. för julia hade min biljett till garderoben. när jag ringde försökte hon gottgöra det hela med att säga att hon köpt två cheesburgare med endast ost och qp-lök. då blev jag lite nöjdare, sippade det sista på min apelsinjuice och skuttade sedan glatt ut för att hämta biljett och cheesburgare. problemet var bara att jag fick endast en cheesburgare. en vanlig. julia försvarar detta som såhär: "alltså, jag åt tre. så du får bara en. jag var ju faktiskt väldigt hungrig."

dagens diss: när vi står i baren tittar en kille på mig. jag tittar på honom och viskar till julia: "var fan känner jag igen honom ifrån? har jag hånglat med honom?" emma svarar då: "ja det har du." "oj," säger jag "han har faktiskt blivit lite snyggare..." julias kommentar till detta blir: "han är skitful. kolla på han. backslick. fy fan. skitful är han." jaha, så var det med det.

jul på ett bra sätt.

så var julafton över, och så också halva juldagen. summa sumarum fick jag flest julklappar, för jag har antagligen varit snällast. julafton firades med familjen plus besart hos fabror bengt, faster anne och kusin d. ingen av oss är särskilt photogenic, så det blir minsann inga bilder från det firandet. men vi kan konstatera att det var en rusktigt mysig julafton, ingen har koll på huvudstäderna i konstiga länder och som pappa uttryckte det: "jag tycker det är roligare med lite lättare frågor." no shit. mamma blev glad för hushållsassistenten och besart blev skitsnygg i tröjan. elisabet var söt som vanligt, men ännu sötare skall hon bli med den svindyra plattången. och pappa. ja, han vill ju aldrig ha något av det han får, men blev nog ganska glad för sin nya bastuväska. ändå.

dagens bild: mellbystrand är bra fint.


dagens mest omtänksamma.

jag fick choklad i julklapp av julia och emma. julia säger vid överlämnandet: "du behöver bli tjock." jag tackar jag tackar. för övrigt sjukt nöjd med deras julklappar. julia blev väldigt glad för spegeln som hon kan ha när hon ska kolla hur frissan ser ut bakifrån, och emma ska dricka rödvin och lyssna på timo. nu ska jag kolla på ronja rövardotter. jo men visst.

nu är det jul.

på riktigt. för jag och lillasyster har kollat på sunes jul, de tre sista avsnitten. seriöst. vi ska maila svt och be dem visa de gamla julkalendrarna, istället för de tråkiga nya de hittar på. det var, helt enkelt, bättre förr.


 dagens promenad: nu ska jag ut och gå med emma och julia. mysigt värre.

om inte fotbollsfru så.

ja jag vet inte som jag skrivit om detta, men min lillasyster är tillsammans med en riktig lirare. som 13-åring började han spela för a-laget i LFK. sedan dess har det väl gått såväl nedåt, som spikrakt uppåt. han är en fantastiskt fin människa, och sedan i augusti har han spelat fotboll och pluggat i louisville, kentucky. jag skryter gärna, för besart är bäst. plus att han är snygg med. snacka om att man får gratis ögongodis ibland utan att man behöver skämmas. jag har saknat honom.

dagens jobbigaste: tre julklappar är ungefär vad mitt tålamod klarar av. nu är klockan tolv och jag vill bara gå och lägga mig...

lillasyster snäll.

både jag och lillasyster borde heta snäll i mellannamn. under sitt besök i new york handlade hon massor med grejer till mig. lite fick jag nu, och massor ska jag få i julklapp. jag är så exhalerad. för hon säger saker som: "åååh, du kommer bli så glad. jag är så nöjd. så nöjd! med dina julklappar..." jag spricker nästan. i vår bär det av till new york, det kan ni ge er fan på.

just nu slår vi in julklappar och lyssnar på sanna nielsen. mysigt.

dagens pappa: elisabet visar oss allt hon köpt och säger: "...och så köpte jag detta linnet för 2,50 dollar..." pappa kontrar då med: "ja, och det var ju så litet så det är väl knappast värt mer...".

internationellt på landvetter.

dagens käraste återseende: idag har jag och bujar kört till landvetter för att häma hem besart, lillasyster och besnik. jag har inte träffat besart sen i augusti. oj vad glad jag blev att se honom. och om jag blev glad, så blev bujar gladare! nu väntar vi bara på att lillasyster och besnik skall anlända med flyget från london. jag gillar att vara på flygplatser, känner mig så internationell då.


morgonstund har guld i mun.

säga vad man vill, men det är minsann skönt att komma upp på morgonen, äta frukost i lugn och ro och njuta av soluppgången.
igår var det dags för julklappsbyte. den gamle gamle vännen slipper numera ha sitt kaffe i en gammal äpplemosburk, och förvarar det istället i en fin fin kaffeburk i plåt. jag fick dofljus som luktade hur gott som helst. vi dividerade lite om vilket ljus som luktade vad, lite oroväckande visste han precis vilket som var vilket. i vilket fall som helst var de riktigt fancypancy då de kom från body shop.

dagens sötaste: jag blev lite ledsen när mamma berättade för mig i söndags att vi inte skulle få nån skinka mer förrän idag. så när mamma och pappa var och handlade igår sa pappa: "nu får vi köpa skinka till emelie. hon sa ju att hon ville ha det..." man får numera passa sig för vad man säger i huset, för någon är väldigt väldigt uppmärksam.

barnaskrik skär i öronen.

ja, jag får nog lverväga det där med barnafödande ändå. för de verkar mest skrika. såg fram emot att passa lilleman och hans lillebror, men fy tusan vad lillebror skriker. hela tiden. han har skrikit sedan han kom hit. det är två timmar sedan.


dagens julklappar: jag gillar verkligen att slå in julklappar, men nu hinner jag inte. det suger. plus att jag har alla mina fix och trix grejer i stockholm. suck.

högt vatten.

jag är ganska fascinerad av naturfenomen. just nu står vattnet väldigt i lagan och smedjeån. så jag och pappa har varit och kollat. vi har även handlat julklappar och skall nu slå in dem. eller ja, jag ska slå in dem. lyssnar samtidigt på p3 och gläds över att slippa höra kitty. ljuvligt för mina öron.

dagens sanning om män: "i de lugnaste vatten lurar de största kukarna." jojo, det är sant. det kom vi fram till igår. så det så.

uppe med tuppen.

då var kaffet uppdrucket, LT läst och smörgåsen uppäten. nu väntar jag med spänning på att mina söta kusinban skall komma och hälsa på. den ena ska bara hälsa på, men den lilla skall vara hos oss heeeela förmiddagen. ska bli mysigt. vi ska leka massor. han är åtta månader. kan inte bli bättre.

samtidigt ska jag ta tag i detdär förbannade grupparbetet. ja. jag förbannar mig över det.

dagens sötaste: min lillasyster. imorgon kommer hon hem! tjo ho!

alkoholfri öl och lite psykologi.

ja nu har vi äntligen träffats. jag och ralle har sprungit på varandra hela sommaren, tjatat det vanliga tjatet där man säger "alltså, vi måste verkligen ses..." och sedan aldrig setts. för ett tag sedan började vi dock inse att vi faktiskt verkligen måste ses. så nu gjorde vi det. han drack öl, jag alkoholfri sådan. ralle och jag kan prata om allt, tänker ganska lika, och kom bland annat fram till att:

- det ligger en viss sanning i att "som man bäddar får man ligga" när det gäller livets förutsättningar och att "det blir inte roligare än man själv gör det" borde vara varje människas filosofi.
- kokain är dumt. och töntigt. dyrt och onödigt.
- engelska tjejer är (för det mesta) fula.
- vi inte känner samhörighet med "perfekta" människor utan hellre snackar med någon som är mindre snygg men smart.

så, ja, så var det med det. jag kom även fram till att jag vill följa med honom till kiwi land, men att det inte går.

nu ska jag gå och sova. lång och späckad dag imorgon. slå in julklappar och grejer. sen julklappsöverlämning till den gamle gamle vännen. han kommer bli så förvånad. haha. nöjd.

dagens citat: "intelligens är en tillgång. om du döljer den." - mae west. verkar som att detta inte är ett så nytt fenomen ändå...

my nights and days.

ja, jag vill kanske inte spendera dem med darin, men oj vad bra han är! han, agnes och martin stenmark uppträdde på ica maxi mellbystrand idag (jag ljuger inte). jag fick inte kolla, för jag jobbade ju, men kunde inte låta bli att sjunga med och dansa lite, till mina kunders glada förvåning. utom en, såklart. alltid nån som inte uppskattar underhållning i matbutiken. men det struntade jag i och shakade vidare.


skulle egentligen slutat halv åtta, men fick sluta nu. skönt. som fan. så nu ska vi klä julgranen och äta knäck. mysigt värre.

dagens tant: jag, tydligen. en mormor och morfar var och handlade med barnbarnen. barnbarnen ville köpa en grej i de där leksaksautomaterna (som för övrigt är världens rip off). mormor och morfar hade ingen växel. så mormor säger, högt och tydligt: "men vi kan ju fråga tanten i kassan om hon kan växla." jag ville svara: "tack som fan." men det gjorde jag såklar inte.

ännu en dag.

ännu en dag vaknar man med grus i ögonen, stelnat slem i bihålorna och en känsla av att "om jag andas på någon kommer den dö". när man sedan tänker på att man skall jobba från kvart i tio till halv åtta blir man ganska sugen på att dra täcket över huvudet och låtsas som att man inte finns.

jaja, det är väl bara att bita ihop, antar jag. på med tomteluvan, och det finaste smajlet. just det, ikväll blir det fika med ralle på enda stället som är öppet en söndag i halmstad.

dagens skämt: varför kan inte killar få galna ko-sjukan? för de är alla svin.. känner man sig låg, kan man inte förvänta sig att humorn ligger på topp direkt.

emelie i tomteluva.

jo men visst. jobbar man på ica maxi mellbystrand innan och under jul är det minsann tomteluva som gäller. end of story. men lite charmigt är det. så jag klagar inte.

nu är det dansbandskampen, snart kommer julia och sen sova. ska lägga mig tidigt. på allvar. inga fyratimmarssamtal ikväll inte.

dagens chokladask: jag fick en, skitstor, av maxi i julklapp.

red is the new shit.

ja, jag förstår ju varför mr. maxi raggade upp mig när jag satt i kassan i somras, för den röda färgen klär mig oerhört väl. oh ja. faktiskt är dessa skjortorna mycket snyggare än de som stackarna på coop måste stå ut med. så det så. nej, nu ska jag köra iväg! hade lektion med pappa idag hur man kör med hans ny(gaml)a saab. tydligen är den framhjulsdriven, och då kan man inte köra som jag brukar.

dagens bild: outfit for today:


nyvaken. halsont. mera slem.

ja, jag mår ju fortfarande inte särskilt bra. vaknade klockan nio i morse och ville typ strypa någon. för hela min hals värkte, och jag kunde inte andas genom näsan. men egentligen känns det inte alls viktigt just nu. det finns ju de som har det mycket värre. nu ska jag iallafall gå upp och leta reda på mina maxikläder (jag är så förbannat het i dem) och mitt inpasseringskort. sen blir det stadig frukost. jag kommer typ leva på vörtbröd och risgrynsgröt.

dagens mardröm: jag drömde att emma och julia och alla andra hade stor fest, och jag var inte bjuden. sen drömde jag att ett föl blev skadat, att en man höll på att dö, och att det inte gick fram några signaler när jag ringde 112. sjukt läskigt.

back to thirteen.

jag har precis sagt godnatt och hejdå. samtalet (på telefon) varade i cirka fyra timmar och tjugo minuter. det är nog rekord. jag blev helt plötsligt tolv år, gick runt i hela huset och pratade och lyssnade och pillade på grejer och kom på knasiga frågor och sa väldigt smarta saker. nu är mitt vänstra öra nästan skrynkligt. galet.

dagens kissnödigaste: under halva samtalet var jag kissnödig. men det gjorde ingenting.

känslosvall och bilkörning.

jo, men nu är jag hemma. nästan i höjd med hbg frågar jag ex-sambon om vi ska ses. det ska vi, han är på väla. så jag svänger av e6, med smått blandade känslor. men det gick bra. inte alls lika mycket tårar idag (kan vara för att vi var just på väla och jag försöker undvika att lipa inför folk). och det hade ju varit konstigt att inte träffas innan hans årslånga vistelse i australien. så nu var det också avklarat. phew.

nu sitter jag och förgrymmar mig över att min dator inte kan komma åt hemnätverket. känns ju sjukt onödigt att surfa på det mobila, när jag skulle kunna koppla upp mig på ett fast. men nu går ju inte det. bajs.

dagens sötaste: min lilla liten. hon är fortfarande det sötaste som finns. varning för kattbilder hela julen.

bra och dåligt.

ja, det har varit en fullspäckad dag med miljoner kramar, lite tårar men mest kära återseenden. jag saknar mina kollegor något enormt. de är så söta. jag hämtade posten, mest för att få det att kännas lite som förr. och gick på toa två gånger. det känndes så konstigt, har inte varit på kontoret sen i maj. knas. jag fick iallafall en snygg träningsväska av chefen. tack tack.

sedan bar det av till malmö för mys med klara. vi pratade massor, om allt, såklart. vi fikade på cosmopolitan café (djäknegatan). hur mysigt som helst, och antagligen den godaste citronpajen. jag bad om den biten med mest fluff. jag och klara skrattade, för han som serverade flinade. jag svarade: "ja, om man får välja mellan lite eller mycket fluff, är det väl klart att man tar den med mest fluff?" då skrattade han också.


nu har jag haft kiss- och bloggpaus i glumslöv. dags att köra vidare. jag kör (för) fort. jag gillar att köra bil. fort, men inte vårdslöst, kanske bör tilläggas. även om jag är en fena på stads- och motorvägstrafik. jag är helt enkelt en jävel på att köra bil. fråga vem som helst.

dagens hat: cancer. borde inte få finnas. iallafall skulle bara dumma människor få cancer, och inte de snälla.

aldrig i tid.

seriöst. jag har haft två timmar att göra mig redo. skulle kört för tjugo minuter sen. jo tjena. jag har iallafall julen till ära klätt mig i paljetter, på det icke pråliga sättet. och ja, toppen ni ser runt midjan har ni sett sitta just där tidigare. fast då skulle den suttit högre upp. boob flash.

dagens lund: i lund finns min favoritaffär. tiger. tänk om de kunde öppna i sthlm. då skulle jag bli glad.

lill erik och malmö.

jag är bara lite sjuk idag. så jag ser enormt mycket fram emot att åka ner till lund och äta lunch med mina gamla kollegor. saknar dem massor, och ska krama alla minst tre gånger. speciellt eva. och chefen, såklart. sedan, när vi lunchat färdigt, ska jag köra lite längre söderut (malmö) och kramas med klara. klara, påminn min om att jag ska ta mina nycklar. haha. jag glömde mina nycklar hos klara i juni. dags att hämta dem, typ. vi ska mysa massor, jag kanske till och med ska röka en liten cigarett in the heat of the moment. vi skall gå till tant brun, grön och gredelin (søstrene grene) och jag vill trilla runt i triangeln.

igår, förresten, fick jag en chock. jag tittar gärna på aktuellt/nyheterna/rapport för att hålla mig ajour med resten av världen (tydligen så kretsar ju inte allt kring mig, eh). men igår tappade jag mackan i golvet när DET HÄR (ja, detta kräver versaler) trynet upp i rutan:

hur tusan ska man kunna ta den pojken (ja pojken, han är ingen man) på allvar efter att han har spelat lill erik i bert. jag kommer aldrig kunna göra det, iallafall. usch.

dagens sanning: om jag är självgod, så måste vi komma på ett nytt ord som kan beskriva min vän glüsner. vad är höjden av självgodhet? (ej retorisk fråga)

roligt just nu.

såhär frammåt 23-tiden, när jag har bölat till "himelen kan vänta" (svt2), är det tur att man har apotekare och klasskamrater som kan få en på bättre humör. bland annat tycker jag...

...(och en vis don) att det skulle vara roligt att ladda ner denna ringsignalen (klicka på "något gayig" ) och skicka den till white barry.

...att det är taskigt att skicka läskiga (taskiga) bilder till någon (mig) som är så extremt mörkrädd:


...att min mamma borde skriva en bok i ämnet "hur du fångar folks uppmärksamhet på två sekunder". innan ikväll satt vi och kollade på ett naturprogram. eller ja, hon kollade, jag chattade på msn. då börjar hon, lagom högt, rabbla namn på olika djur. "mård, utter, bäver, iller..." jag frågar vad hon gör. "jo, i förra programmet fick man i uppgift att lära sig namnen på det djur som ingår i mårdsläktet. jag kommer bara på fyra. det ska vara åtta." klockrent.

...att min pappa borde skriva en handbok i "hur du förvirrar dina döttrar och lurar ner deras pojkvänner till kontoret så att de kan lyssna på konstiga låtar och (o)viktig trivia om döda country-sångare utan att de förstår varför de egentligen gör det."

nu, ska jag, trots hell's kitchen på tv, gå till sängs.

dagens plåt-rim: "den som vill ha plåt, han inget få't, såvida han skall sura hela ti'n."

high tech family.

jag och pappa har precis laddat ner skype till mig. min pappa är galen. han klickar och visar och kan massor. synd bara att han har en mac, och jag en pc. plus att jag instalerade skype på svenska, och hans är på engelska. då blir det lite förvirrat, när det är något han vill visa, men inte kan förklara riktigt vad.

dagens godaste: mammas köttbullar. och då menar jag inte mamma scans, utan min mammas.

äntligen hemma.

äntligen tillbaks... (sorry mr. östergötland, men det är en bra låt, och en bra text.) sitter i ett varmt kök. magen är full av risgrynsgröt och skinka. det jag inte orkade äta upp gav jag till liten. hon är så söt när hon sätter tassarna på mitt ben, och glatt äter av skinkbitarna jag bokstavligen matar henne med. sedan, får hon helt plötsligt ett utav sina cp-ryck, flyger två meter upp i luften, rumlar in i en vägg och skall sedan tvunget tvunget ut i friska luften. hon är en knasig katt.

helt plötsligt är min andning lugnare, mitt röstläge djupare (och enligt pappa, mer stillsamt behagligt) och mitt sinne klarare. säga vad man vill, men ibland är det skönt att få komma hem. hem till landet. mys. snart är det dags för julklappsinslagning och soff-flyttning. mamma och pappa får en ny soffa imorgon. thank god.

dagens somebody-fu**ing-shoot-me: idag på planet jobbade en kvinna som bröt något på finska. det har jag absolut inget emot. men människan kunde inte prata engelska. utan när det  var dags att rabbla igenom säkerhetsföreskrifterna, på engelska, gjorde hon det på ett så tragiskt teatraliskt sätt att jag ville gråta. hon härmade uppenbarligen sättet andra flygvärdinnor pratar på, men betonade allt fel och ändrade röstläge så många gånger på fel ställe att jag ville ställa mig upp och skrika: "ska jag göra det åt dig, eller???" det gjorde jag inte.

däremot snäste jag "why don't you let me move my bags before you try and squeeze through. it's gonna make e-v-e-rything much easier for e-v-e-r-y-o-n-e. thank you! the bus ain't gonna drive off quite yet, ya know!" till en italienare som tvunget skulle klättra över mig och mina väskor istället för att låta mig ställa mig och dem ur vägen. idioter.

tvn avstängd. check.

fönster och balkongdörr låsta, check. sladdar utdragna, check. disk i diskställ, check. badrum okej, check. väskor i hallen, check. sopor slängda, check. emelie påklädd, no check. det är dags att dra.

dagens vädjan: snälla snälla tjuvar, jag har inte mer pengar att spendera, och helt klart inga i madrassen. snälla snälla, gör inte inbrott när jag är borta. och skulle ni göra det, ja, då får vi bara hoppas att grannens pitbull inte biter sönder er, vilket jag har gett den tillåtelse att göra.


dålig månadslön, tack ändå.

var är olle och martina? någon har slängt in några puckon i studion, och jag blev jätteledsen. för övrigt är det tydligen kitty (jutbring) och henrik (torehammar). de kallar det "musikhjälpen" och båda två fick typ orgasm för någon minut sedan när någon skänkte, enligt kitty, en ganska "dålig månadslön" à 15.000 kronor. what ever, jag vill ha tillbaka morgonpasset. martina och olle. nu. på direkten. jag är ingen förändringens människa, speciellt inte klockan 07.00.

ja, jag vaknade bitter. ja, jag kommer antaglien fortsätta vara bitter hela dagen. nej, jag är inte helt frisk. nej, jag kommer inte stanna hemma idag också. ja, jag skall åka med alla mina väskor till skolan och sedan direkt till arlanda. ja, jag bävar för detta, jag ska åka kommunalt hela vägen.

dagens lunch: nöjd var jag, när jag hittade en portion köttfärssås längst in i frysfacket. koka spaghetti, och sen har emelie lunch för dagen. tack tack.

leaving on a jet plane.

sorry, just had to. är äntligen färdigpackad, färdigdiskad, färdigstädad och färdigfixad. morgondagens outfit är framlagd, likaså linsvätskan, tandborsten och sminket. allt för att det skall kunna tas på och packas ner snabbt imorgon. nu ska jag gå och lägga mig, och hoppas vid alla högre makter att huvudvärken är borta imorgon. jag måste gå till skolan. måste måste måste.
dagens gladlåt: denna låt har fått mig att lalla runt i lägenheten med världens leende på läpparna. den är så bra.


tragik botas med saffran.

jaja. lite frisk luft gjorde visst susen. jag känner mig lite piggare efter en snabb visit på on off i stan. inte för att de hade det jag sökte, men nu är kabeln iallafall tillbakalämnad. och min älskade turkish delight inhandlad. kommer bli extremt svårt att hålla fingrarna borta från den till imorgon. mmm.

nu ska jag börja packa. ska ju trots allt vara hemifrån i typ två veckor, över jul och nyår, vilket kräver en massa ombyten att välja mellan. knepigt värre. plus alla julkpappar. ****** väger massor. varför varför varför, köpte jag dem nu. jaja, förhoppningsvis gör denna mastodontportion av frukt att jag blir frisk på studs, och därför inte behöver klaga så mycket mer. jag gillar att vara bitter, men bon är så mycket bättre på det än jag. förresten så är det även en lussekatt ni ser på bilden. jag må vara ensam, men jag tänker minsann inte bli klassad som tragisk en gång till. tragik är inte min grej.

dagens roligaste citat: en man och en kvinna sitter och småpratar på tåget. de är tydligen kollegor. om mannen är vältalad, skulle man väl kunna säga att kvinnan är mer mer-talad. de pratar om mycket, kvinnan byter ofta ämne, och antaganden haglar. ämnet för stunden blir tunnelbanan, och förare av dess tåg: kvinnan säger:

- "de är nog såna som gillar att köra rally. typ som poliser. alla vet ju att de som blir poliser gillar att köra fort. det erkänner de ju!"

dinner for a poor chick.

ja jag säger då det. efter att ha svarat på de frågor jag blev tilldelad (vi är så kamratliga att vi delar upp ansvaret sins emellan, och därför mer effektivt kan studera på ensam tid) var jag så trött på mitt bleka tryne och bleka kropp som var påpälsad med de tråkigste kläderna, att jag helt sonika gick till motattack. jeans och body fick det bli (lagom är ju liksom bäst), och så på med lite smink. et vóila! en sjukling måste ju inte se sjuk ut, det har vi ju konstaterat tidigare.

för övrigt går jag ibland tillbaka till "emelie bodil elisabet - version metro", och undrar då var min kreativitet tagit vägen? för det första var jag roligare, smartare, snyggare och kanske till och med bättre då. läs bara här. till och med när jag var sjuk kunde jag komma på världsproblem av högsta klass. suck.

dagens tankar om musik: när man är sjuk är det viktigt att man väljer musiken man lyssnar på väl. jag har gjort ett katastrofalt missval. jag satte igång en skiva med thirsty merc. nu orkar jag inte byta, så den har gått på repeat typ fem gånger. jag är trött på den nu. det är inte bra, för det är en förbannat bra skiva. "I wish somebody would build a bridge So I could get over myself." klockrent.

fruktsallad och tvstirr.

ja inte var det så mycket bättre med sjuklingen idag. snarare tvärt om. jag sov till typ elva, och vet inte riktigt vad jag gjort i en timme. antagligen suttit och stirrat in i tvn, för det är i princip det enda jag orkar göra. skolan fick vara utan mig idag också, det var inte alls tal om att gå upp halv sju i morse. nej nej. då var jag i stort sett död.

nu skall jag vila lite till, sen antagligen försöka gå och köpa lite mjölk och frukt. fruktsallad. mums. måste hitta någon ny frukt att piffa upp den med, banana doesn't do it for me anymore.

dagens musiktips: för er som gillar den brittiska pop/rock/indie scenen finns det bara en show att lyssna till: in music we trust med steve lamacq. måndagar klockan 22-23.

bli frisk nu.

jag är inte den som är den. jag blir förkyld och så ibland, men det brukar inte påverka mitt liv märkbart, och jag klagar sällan. men nu börjar jag bli trött på detta. särskilt trött av tre anledningar:

* när man är sjuk måste man stanna hemma. och då får man inte träffa folk. jag är bekväm med mitt eget sällskap, men ingen ensamvarg. detta är därför ganska frustrerande.


* när man är sjuk blir man svag. både i sinnet och i kroppen. jag har därför halvhjärtat skrattat åt dåliga humorprogram som visats på tv idag. jag har även ätit mat jag inte egentligen ville ha. och inte orkat gå till konsum och köpa choklad. istället har jag ätit upp alla bitarna som var kvar i min chokladkalender. jag känner mig så hemsk. som ett äckligt barn som roffat åt sig allt så att ingen annan fick. usch. ångest.


* när man är sjuk blir man trött. så trött att man sover bort hela dagarna och inte får gjort sånt man borde gjort. som att läsa marknadsföringsboken. jag läste och gjorde frågorna till kapitel 22. jag hade planerat att ha läst till och med kapitel 29, och iallafall gjort frågorna till kapitel 26. men nej. jag somnade.

därför skall jag nu gå till sängs, med ångest, mensvärk, chokladsmak i munnen och halsont. ensam och bitter. here we go again: bitterfitta.

dagens vill: jag vill också vara i peru. eller någonstans där jag kan sola och bli brun. för nu är jag blek av all sjukdom. jag tror till och med mina tuttar hänger mer än vanligt, för jag är så svag... jag behöver alltså värme och solsken för att bli "på topp" igen. i dubbel bemärkelse.


completamente sólo.

okej. nu börjar detta gå mig på nerverna. jag har fortfrande ont i halsen, jag är så trött att jag inte orkar plugga utan måste sova, mina händer skakar något och guess what! jag har fått mensvärk. inte nog med det är jag påtok för svag för att laga mat (gasspis, vågar inte riskera mitt liv genom att använda stekpannor och stora kastruller) och måste därför äta nudlar till middag. sedan, vilket nästan är det värsta, är jag sjukt sugen på choklad. men tror ni jag orkar ge mig ut och köpa någon sådan? nej då. utan jag får ligga här, och sukta efter godsaker. själv. utan någons som helst medömkan.


dagens jul: det är enligt chokladkalendern åtta dagar kvar till julafton. men på torsdag får jag krama min mamma och pappa. det räknas nästan mer.

here we go again.

jag får inte ner maten jag vill äta. så istället för att äta förbannat god pestolasagne, får jag äta fruktsallad. det är ju gott det med, men inte lika gott. jaja. får väl hoppas att dagens vila får mig att må bättre. har lite dåligt samvete för att jag inte kan delta i grupparbetet. det är sant. men jag skulle verkligen inte må bättre av det, och jag blir hellre helt frisk.

dagens "jag borde": jag borde, vid det här laget, lärt mig att mina nya knivar är vassa. men nej. det har jag inte. istället har jag ett fett plåster på tummen. det är, sannerligen, enormt synd om mig just nu.

jag vet hur man gör.

jag är en sån nörd. först måste jag ju tillägga att synden straffar sig själv. jag vaknade klockan 11 idag av att jag drömde en fruktansvärd mardröm (lillasyster, julia och emma var med i drömmen) och låg och fäktade med armarna. efter att jag vaknat till liv och slutat fäkta, inser jag att jag inte kan andas. min hals är, idag igen, full av slem. och skit. här är det inte okej att ligga kvar i en loftsäng vill jag lova, och inte heller det lättaste att ta sig ner från en sådan i panik.

nu har jag dock duschat, hostat upp det mesta av slemmet (som liksom satt fast i bihålorna, mellan halsen och näsan) och ätit frukost. jag fick sms av don thomaso som frågade om jag var för sjuk för att komma till skolan och göra grupparbete. jag svarade att såvida han inte vill bli smittad och hosta slem hela julhelgen kommer jag gärna. dte fick jag inte. nej, så nu ska jag läsa marknadsföring själv, och lära mig så mycket jag kan.

dagens nörd: jag. jag är seriöst jätte nördig. jag har stört mig på att jag inte vet hur man postar youtube klipp på bloggen (så som jag kunde på metrobloggen, det fanns ju en knapp för det). men nu vet jag. jag klippte och klistrade och gick in i html-redigeringsläge och så vipps! var den där. nu var det bara ett test, men snart skall jag posta något bra. något speciellt.

granatäpple my ass.

middag hos therese med claudia. pestolasagne såklart, lite rödvin och massa snack. mest sega var vi, men som tur var blev vi lite piggare av att provligga thereses spikmatta. ja. spikmatta. det är sant. skall tydligen främja både blodcirkulationen och ämnesomsättningen. inte för att min ämnesomsättning är i behov av att främjas, snarare tvärt om.

nu är jag lagom trött för att kunna stupa i säng och lagom sjuk för att med gott samvete kunna sova lite längre imorgon, och istället ägna mig åt hemstudier. kommer nog ge mig mer rent läromässigt, för dagens undervisning hade tydligen bestått av visning av reklamfilm på youtube. rätt i tiden? kanske. helt fel med tanke på lärarens avsaknad av pondus? ja. alltså helt rätt av mig att stanna hemma.

köpte btw granatäpplejuice för någon dag sedan, för jag älskar granatäpple. men konsumtion av juice gjord på denna frukt är inget att rekommendera, såvida man inte finner smaken av äppeljuice-gone-bad tilltalande.

dagens sanning om slampor:

jag:  haha, är det här jag skall förtydliga att jag inte ser mig själv som slampa?

apotekaren:  hade inte både du och jag varit lite slampiga hade vi aldrig träffats!

jag:  haha, usch, du har nog rätt.. kan man vara slampa-light?


apotekaren:  det kallas diet då! finns en variant med manligare profil som heter zero.. tycker dock inte slampa måste vara något negativt så satsa på orginalet, more taste!

lite piggare. hungrig.

ja, det är nog bara en endagsgrej jag drabbats av. jag mår inte bra, men inte direkt dåligt heller. därför ska jag nu klä på mig ordentligt, och åka hem till therese. hon, jag och caudia skall laga pestolasagne! de ska antagligen dricka rödvin. jag får nog hålla mig borta från det. synd. jag är faktiskt lite sugen.

iallafall. har fixat med lite julkort idag. jag är en pysslig människa, och har sett fram emot detta massor. längtar ännu mer till julklappsinslagning. frågan är bara när tusan jag ska hinna med det alltså.


dagens låt: inget snack om saken. en dag som denna måste man piggas upp med:  ola - feelgood. come on ya'll!

gröngula slemklumpar. myyyys.

alltså, jag är sjuk. igårkväll började jag få lite ont i halsen. men jag brydde mig inte om det, utan städade färdigt hela lägenheten, så att den nu är skinande ren, ostökig och luktar oerhört gott. och ärligt talat är jag hellre sjuk i en städad lägenhet än en ostädad. så det så. ligger alltså hemma, och har struntat i att gå till skolan (efter övervägande i morse då jag inte kunde andas i princip, för min hals var så full med skit och tjock och sånt).

nu hade det ju suttit fint med lite tips på hur man ska göra för att bli av med skiten, egentligen. minns att jag mådde såhär i london en gång. gick till sjukhuset och ojade mig. tanten till doktor sa, "I'm sorry hun, but there's nothing you can do but stay home and watch eastenders, chuckle chuckle chuckle". sedan tryckte hon en flyer i handen på mig där det stod: soar throat - deal with it. typ. där, iallafall, stod det att man inte skall dricka varmt, utan snarare kallt, när man har ont i halsen. det känns inte okej för mig. jag är liksom uppväxt med varm mjölk, honung och eucalyptyshalstabletter (ni vet de där bruna som ser ut som kaninbajs). fyi är eastenders det sämsta tvprogram någonsin.

jaja, jag ska sluta tjata om mitt halsont. jag söker enbart lite medlidande. jag hostar liksom upp gröngula klumpar hela tiden. det är gross. ingen kommer vilja hångla med mig efter att jag skrivit det.

dagens medlidande från min sida: alltså, min fantastiska mamma har tappat rösten. hon ringde igår, och allt jag hörde var ett svagt väsande i andra änden. jag började gapskratta. det lät så kul. men sen slutade jag, för hon har varit sjuk jättelänge nu, och tappandet av rösten är bara droppen alltså. medlidande till dig, kära mor.

7-knop. marint och gott.

dagens hak: när jag och apotekaren stegade in på 7-knop tidigare idag, hade vi ingen aning om att stället hette så. vi hade dessutom ratat tre ställen på samma gata pågrund av avsaknaden av soffor. 7-knop skulle väl knappast kunna beskrivas som mysigt inrett med sköna soffor, utan snarare som inrett med sköna stolar och bänkar med kuddar på, som helt klart är lika sköna som riktiga soffor.

vi satt alltså där, lutade mot samma kudde, och turades om att kommentera den marina inredningen, utan att veta om att stället hette just 7-knop. mysigt, kontaterade vi, om de tända ljusen, de vitmålade väggarna, och det iskalla vattnet i kranen på toan. dessutom var det varmt och skönt där inne, och när mörkret föll på utanför var det verkligen läge för att krypa tätt intill, och kramas i skenet av fladdrande värmeljus. men nu var ju detta vår första dejt, så kramandet lämnade vi åt det andra paret som satt tre bord bort.

vi åt alltså blåbärspaj och pannkankor. toppklass på dem båda, och lagom billigt med. enda minuset skulle väl vara den ljumma chai-en som blev ljum av just halv-varm mjölk. men annars smakade allt gott. att dömma av diverse mumsande och smackande var det inget större fel på maten heller, så jag skulle helt klart besöka stället för en mysig lunch någon dag.

när vi lämnade stället läser jag 7-knop på dörren och allt faller på plats. stället har jag blivit tipsad om tidigare, och jag för därför tipset vidare. på skånegatan 87 hittar du detta helt klart mysiga café. varning dock för barnfamiljer. om man har något emot barn, alltså.

förstadejt helt utan regler.

jaha. jag åkte in till stan vid elva för att köpa julklappar. det gick jättebra. men sen var det ju tänkt att jag skulle åka hem för att plugga och städa. det gick mindre bra. jag svarade på ett sms. efter flera osannolika sammanträffanden gick jag längs götgatan med en apotekare som visade sig vara lika pratglad som jag, och gärna gick ner i mystiska butiker med kinainfluenser. vi pratade om ditten och datten, och gick sedan till 7-knop för att fika.

jag åt alltså pannkakor och dracka kaffe. han åt blåbärspaj och drack chai. inte chai-te. utan chai. tydligen betyder chai te, och därför är säga chai-te, som att säga te-te. det hade han läst. påstod han. i flera timmar (ja, flera timmar) pratade vi oavbrutet och jag försökte förgäves reda ut hur det förhöll sig med hans 78 (överdrift) halvsyskon. det gick inte så värst bra, så jag la ner.

sedan parlerade vi på franska, vilket inte heller gick så bra. därför klädde vi på oss igen och gick för att hämta hans väska. vi gick en otroligt vacker promenadstig fram med utsikt över hela stockholm. typ. jag var iallafall mäkta imponerad. mäkta imponerad var jag även över att han hade stenkoll på laholm med omnejd. och att han mindes en massa saker jag sagt.

medan vi väntade på hans tåg (eller, på att han skulle gå på tåget som stod och väntade vid perrongen) kom vi fram till att om detta var en första dejt, hade vi brutit mot flera regler. femtimmarsdejter med spontan handhållning har de vise tydligen avrått från. men men. vi är ju inga reglens människor direkt. men för att väga upp det hela skall jag vänta med att svara på hans sms till klockan nio. mest för att.

dagens knasigaste: en kvinna satt på tunnelbanan och åt en macka. då kom det på en tant med en hund. hunden dreglar. tanten skrockar och säger: "åh, vad sugen han är, höhö..."matar kvinnan hunden med en bit macka. sedan pratar de en liten stund. sånt ser man minsann inte ofta.

menar de allvar?

dagens what-the-f**k: alltså, vad tusan är detta? ja, jag vet att man i dessa tider försöker krama ut det bästa ur det värsta, bara för att tjäna pengar. men seriöst:

jag skäms. det är seriöst något utav det värsta jag sett. hur kan vi låta det gå så långt?

trött och sliten.

nu är jag lagom trött för att kunna somna på två sekunder, och vara lagom utvilad till morgondagens julklappshandlande. har skrivit en lista som jag bara måste kryssa av en efter en, och bli färdig med. för sen är det kört. skola måndag till torsdag, flyga hem torsdag eftermiddag, och sen jobba fram till julafton. typ. ingen öppning för att handla där inte!

dagens film: talladega nights var helt okej ändå. inte så bra som den gamle gamle vännen lovat, men inte heller så kass som don thomaso lovat. men nej, jag ser den helst inte igen. se den, men inte om ni känner att ni har något bättre ni skulle kunna göra. för jag skrattade faktiskt lite.

ojdå. detta var ju lite dumt.

jag sov till halv fem. det är inte okej. jag har ju för tusan sovit bort hela dagen. jaja, det är kanske inte så konstigt. igår gick jag nämligen på bio, med en snubbe jag träffade i oslo för en herrans massa månader. vi såg madagaskar 2, och jag skrattade så att jag kiknade hela tiden. han tyckte det var roligt, men inte riktigt lika roligt.

efter filmen begav vi oss till söderkällaren för att dricka billig öl. detta gjorde vi, tillsammans med ett par som var ute på sin åttonde dejt. vi kom dock inte fram till om de legat ännu. det var liksom det jag var mest intresserad av. men jag antar nästan det. vi mötte även upp med prinsen, white barry, raspberry och jeanette en sabbis, innan vi tog pendeltåget till solna. låt mig informera er om att klockan nu är 01.15, och jag brukar somna typ vid tre.

framme i solna tog vi taxi till ett industriområde, klättarde upp för en trappstege och gick in i en lokal. basen dunkade så att jag kände det i hela magen. betalade 200 spänn, för att tillsammans med en massa annat folk dansa runt i små rum och olika gångar. även om de flesta inte gjorde annat än att slicka sig om munnen och dricka vatten, tyckte jag att det var helt underbart och brydde mig inte om att röken sved i ögeonen, och att jag inte såg någonting. jag bara dansade. helt fantastiskt. aldrig varit på underground-fest innan, nu är jag typ frälst. om man får vara så naiv och säga så.

tyvärr så slutade det roliga där, och resten av natten och morgonen var olidligt jobbig. jag såg vår träff som något rent vänskapligt, men det gjorde inte han. och därför blev det lite sliringar, och där är man fast i solna klockan fem på morgonen. men men. på vägen hem i förmiddags fick jag ett sms som förklarade att jag är "lite väl ytlig", och är väl inte jätteledsen över att ha bränt en bro direkt, utan bara trött på att än en gång bli påmind om att jag inte kan ha killkompisar.

jag gick och la mig när jag kom hem, typ halv tolv, och sov alltså till halv fem. nu har jag kokat nudlar, och dricker en kopp kaffe. ikväll blir en lugn kväll vill jag lova.

dagens sysselsättning: skall inta liggande ställning i soffan och kolla på talladega nights, och klockan sju på andra harry potter-filmen.

blöt och varm.

fy vad det regnar. jag blir så trött. det är inte kallt, snarare äckligt. man går runt i varma kläder, blir blöt av allt regn, och därför sjukt varm och klibbig när man försöker hitta grejerna man behöver i butikerna. så jag la ner och gick hem.

innan idag hade vi lektion, och sedan myslunch med hela (eller iallafall nästan hela) klassen. vi åt, drack julmust och tävlade och lekte lekar. det var faktiskt väldigt väldigt trevligt. jag vann både frågesporten om klassen och när vi i lag tävlade om att man skulle komma på olika saker som började på en viss bokstav. vi rockade fetast.

nu ska jag ta en snabbdusch, och sedan dammsuga och torka golven. trevligt värre.

dagens för övrigt: för övrigt tycker jag att vissa ska tagga ner och chilla med de halvtaskiga kommentarerna. så det så.

dagens outfit.

hehe, jag vet att jag inte brukar göra detta, men tänkte dela med mig av en liten bild, såhär på morgonen. jag tänkte se ut såhär idag:
dagens låt: kommer ni ihåg the reason? hoobastank. typ sämsta bandnamnet, men seriöst, låten är ju fylld med så mycket minnen! lyssna nu.

just nu. lite kärlek.

sitter och suger, ja, suger, på en röd klubba. man doppar den i ett vitt pulver, som smakar farinsocker. inte så gott, men det är känslan som gör det. fick klubban av emma för ett tag sen. hon har köpt den i en butik i göteborg som säljer engelska grejer, godis och sånt. jag ler lite, och tänker på både emma och london. mmm.



dagens nudlar: yes, det fick bli nudlar till middag. men de var med currysmak. mmm. gott.

illa. riktigt illa.

fan. träningen gick jättebra. mobilen är lämnad på service, kan inte byta till en annan modell, men ändå. träningen gick jättebra! fick till och med komplimanger i omklädningsrummet för mina armar. blir man glad av att höra. men sen. sen jävlar. satte mig på tunnelbanan och kände hur ansiktet blev vitt. magen började kurra, och en klump växa i halsen. illamående är det västa jag vet. det höll i sig, hela vägen hem. fick kämpa mig igenom inhandlandet av frukt och block. sen rusade jag hem för att kunna lägga mig ner. ligger fortfarande. mår illa, fortfarande. inte bra.

dagens hoppsan: glömde säga att ni skall klicka på bilden, i förra inlägget, för att komma till bloggen!

nä vet ni vad.

jag drar till gymmet iallafall. det regnar bara pytte, och om jag skall kunna skryta på kontoret i lund och få höra "ooooh, sicka muskler" från förra chefen kan jag inte slappa. lite diciplin, emelie! jo men visst, jag kan om jag vill.

dagens blogg: jag brukar besöka denna blogg, inte bara för att jag gillar att titta på bilderna, utan även när jag känner att jag behöver lite inspiration till att träna. halvnakna, snygga kroppar kan väl få den fit-aste (sorry linn, men jag skriver det med bindestreck, det är väl okej?) hetingen att känna att man kan göra lite bättre ifrån sig?


motivation noll.

en dag som denna vill man bara ligga inne och glo på film. men jag har saker att göra, som innefattar vistelse utomhus. jag måste åka in till stan och byta den där mobilen. på något sätt. får väl charma någon stackars säljare. för ärligt talat, jag kan inte ha den.

suck. det regnar som tusan. funderar alltså på att skita i att träna, och bara åka in och fixa mobilen. plus köpa nytt block och nya pennor. jag har ju faktiskt lite ont i halsen också. faktiskt.

dagens gulligaste: för att orka hela provet bjöd malena på skumtomtar. precis vad man behöver. sånt får ni inte på universiteten va? ha!

status just nu:

trött. har inte sovit alls bra.
dissad. visste att mr no-name-guy skulle banga ur, men hade ändå lite hopp om att få besök ikväll. men nej.
sjuk: jag har lite ont i hlsen. det är inget bra. skall dock åka i träningskläder iallafall, ifall att jag känner att jag orkar träna.
nervös: är lite nervös inför provet ändå, trots att jag igår intalade mig själv: "för helvete emelie, du kan ju detta!"
osugen: jag är inte sugen på mat över huvud taget. det är inge kul. för jag gillar att äta.

dagens i-landsproblem: mobilen jag köpte igår är för stor. jag får kramp i hela underarmen när jag skriver sms. det suger. plus att "bakåt"-knappen låter konstigt, typ som att den knarrar. så nu måste jag åka till stan och lämna tillbaka skiten. suck.

"nyduschad" får min hjärna att gå på högvarv.

jag ger upp. mina ögon sluter sig, och jag får inte in mer i huvudet. så jag ska plocka ur linserna, klättra upp i sängen och sova till 06.00. då ska jag gå up, titta igenom mina anteckningar, och sedan åka iväg och kirra provet. jag och don thomaso ska få vg. det måste vi.

funderar på att dra och träna direkt efter, och sedan åka hem och städa. får ju antagligen inte besök, men ifall att det skulle regna manna från himmelen och något annat knasigt, så är det kanske bäst. för man vet ju aldrig.

dagens snuskigaste tanke: när någon skriver att han är "nyduschad", kan jag bara inte låta bli att fantisera om honom naken. haha. jag kan bara inte lägga band på dem. de där tankarna alltså.

dålig emelie.

jag är så dålig. skulle egentligen behöva gå igenom de svåraste frågorna, men istället leker jag med min nya bebis:

den är fin och så, med kamera och grejer, men bäst av allt är att den är hel och funkar! jag gick till the phone house vid hötorget, och sa "aldrig i livet, det är för dyrt, vad tror du om mig??" så många gånger att säljaren tillslut gav mig mobilen för 250 spänn, bindningstid på 24 månader (halebop såklart) utan någon förhöjd avgift what so ever. icke operatörs-låst. klockrent. så nu är jag nöjd! sedan tvingade jag honom sänka priset på ett minneskort till den också. det hela slutade med att han sa: "nä, nu får du gå, för annars kommer någon döda mig. tack. hej." hehe. klockrent. behöver jag tillägga att jag la på söt-tjej-med-gulligt-leende-attityden? nä.

efter halvspontant mobilinköp gick jag till on off och förnedrade mig själv. behövde en vga, eller hdmi kabel, men kunde inte komma på vilken. för jag visste inte säkert vilka utgångar min dator har. så jag började ringa till mamma och grejer. säljaren tittar konstigt på min axel. jag grinar tillbaka och forstätter ringa och tracka mamma med "men vad stååååår det på lådan???". säljaren tittar fortfarande konstigt på axeln. jag tittar på axeln jag med, och lägger på. vad hänger på axeln om inte min datorväska, med datorn i? pinsamt. jäjä. jag fick iallafall tag på sladdar så att jag kan koppla ihop datorn och tvn. och jo men visst, tro det eller ej, men jag kan sånt. skillad som fan.

dagens irriterande grej: sony ericson fucking pc suite funkar inte med vista. k*k.

klippt och klappat.

fick en trevlig pratstund hos frisören. tjejen som klippte mig heter jasmina, och är alltså elev på frisörskolan mirabella (sveavägen). för ynka 90 spänn fick jag en proffsig behandling av denna supergulliga tjej. blev verkligen jättenöjd. tack gumman! kommer lätt gå dit en gång i månaden nu, tills hon är klar med utbildningen.

dagens mest tekniska: skall snart lägga upp lite bilder för att visa hur mycket tekniska prylar jag köpt idag. men jag måste plugga först. prov imorgon.

cut it.

nu har jag bokat tid på frisörskolan på sveavägen. killen som svarade när jag ringde var jättetrevlig, och jag hoppas att det innebär att klippningen går bra. vi får väl se.

nu har vi iallafall lunch, killarna och jag. julle är en svajker, och är "sjuk" idag, för att kunna gå på konsert ikväll. jodå julle, vi fattar. det är så genomskinligt. jag kommer förresten bli hatad av hela klassen. vår lärare flyttade fram morgondagens prov till fredag, men efter att jag och don thomaso snackat med malena, skall vi göra det imorgon iallafall. sorry.

dagens citat: vi pluggar marknadsföring, och frågan som dyker upp är: "kan allt marknadsföras?" då svarar jag: "ja, jo, men det kan det ju. vi säljer ju oss själva, typ på fest och så." ni fattar vad jag menar, va? killarna vek sig av skratt. ha. ha. ha.

vibrera mera.

jag måste köpa en ny mobiltelefon. min kära kompanjon, som har fått stå ut med att bli kastad i marken, dränkt i vitt vin, krossad i väskor och annat som en vanlig mobiltelefon skulle dö av, har tappat vibrationen. dessutom tappar den ibland ljudet, vilket gör att jag missar massor med samtal och sms.

det är jättesynd, för jag har egentligen ingen lust, eller några pengar till att göra detta inköp. men en mobil utan vibrator och ljud är ju ingen vidare mobil. frågan är bara vad man skall köpa för någon. det tar emot att säga det, men jag måste nog gå till the phone house i haninge idag, för the phone house är de enda som säljer mobiler med halebop abonnemang. och halebop har alltid, och kommer alltid, ligga mig varmast om hjärtat.

dagens hår: jag funderar på att klippa mig idag. mitt hår är långt och fint, men tungt och svårt att fixa. suck. jag som tycker det är så jobbigt att klippa mig. blir liksom aldrig nöjd. egetligen vill jag klippa mig på sveavägen på en frisörskola där, för det kostar bara 90 spänn. men, vågar man? ja, jag vågar. för som sagt, jag blir ändå aldrig nöjd.

good old memories, biceps och köttfärssås.

mmm, herre jesus vad god köttfärssåsen blev. gjorde en variant av mitt gamla recept, och linns föräldrars. det blev hur gott som helst.

nu tittar jag på desperate housewives, samtidigt som jag skickar in bilder för framkallning. det är seriöst riktigt kul att ha dem i handen och minnas de fina stunder man haft.

förresten är jag ju inte lite avis på lillasyster. hon åkte till usa idag, och skall vara där två veckor. hon och pojkvännens bror åker dit för att hälsa på just pojkvännen, och de skall bland annat även besöka the big apple. jag vill också.

dagens observation: min vänstra bicep är större än min högra. hur cp är inte det?

if there were a party in my pants...

...this guy sure would be the centre of attention!

säga vad man vill, men jag kommer alltid vara en sucker för indepojkar med mörkt hår och skitigt utseende. just nu dreglar jag över, keith murray, sångare och gitarrist i we are scientists. mmm. videon till after hours måste även vara något utav det bästa jag sett på länge. mmm. keith hade gärna fått krypa ner i sängen med mig inatt. mmm.


dagens mat: ikväll skall det lagas köttfärssås minsann! det ni!

bättre sent än aldrig.

sorry dudes, har haft en hektisk dag. eller ja, en ganska seg dag, men utan minsta paus för bloggande.

satt i skolan mellan 09 och 14. pluggade inför provet, och försökte komma någonvart med grupparbetet. det gick sådär, för vi har en femåring i gruppen som har en tendens att sura, och därför trigga sexåringen och sjuåringen till att driva med honom så att stämningen blir ohållbar för kreativt tänkande.

därför var det skönt att få ta ut lite aggressioner på gymmet. jag var helt själv. och tur var väl det, för jag skulle testa två nya övningar. den ena (magövning med rep) resulterade att jag kastades baklänges för att jag inte orkade hålla emot vikten jag lagt på, och den andra (bicepcurl med stång) i att jag med stor förvåning lyckades köra två repetioner innan jag även här insåg att jag överskattat min styrka och vinglande fick lägga ner stången. haha, som jag skrattade åt mig själv.

nu har jag intagit lite protein som jag precis köpt på budo & fitness. jag förvirrade nog säljaren lite när jag försökte förklara vad jag ville ha ut av det, imed att jag faktiskt inte har stenkoll på dethär med tillskott och ersättning och bla bla bla. så till slut sa han bara: "ta den här!" och gick. "tack då", sa jag.


dagens toppen/botten
: ikväll är det sista avsnittet av desperate housewives. ooooh, så spännande det ska bli!

dags att sova.

jag gjorde det. jag lät det gå 55 minuter in på sista tvättpasset, sen tvättade jag! skrev dock en ursäktande lapp och tejpade upp på dörren. ingen verkade ha något emot det, så nu har jag rena lakan i sängen och trosor till imorgon, och flera dagar framåt. för övrigt är trepacket med hipsters från divided black antagligen de skönaste, snyggaste och mest användbara trosor jag någonsin dragit över rumpan. stringtrosor borde skrotas på riktigt.

nu ska jag klättra upp i sängen, och drömma om helgens busigheter och banankakor och annat kladdigt! nice.

dagens skämt: när emma skickade detta till mig skrattade jag så att jag nästan dog. det är så roligt:


en tjej går in i en butik.
hon köper en banan, en tandborste, ett paket tamponger och en tidning.
hon lägger varorna på bandet och tittar på killen i kassan.
han tittar tillbaka, ler och säger: "du är singel va?"

tjejen rodnar lite och frågar: "ja, hur visste du det?"

killen svarar: "för du är så jävla ful."


burning down the house. nästan.

efter att ha rotat igenom kylskåpet, nästan satt hela lägenheten i brand, och sedan återställt förödelsen i köket, får jag lov att säga att jag är rätt nöjd med vad jag åstadkommit:

tomatinspirerad kyckling pasta med sås gjord på créme fraiche, milda mini mat, het chilli sås, sambal olek, thai sweet chilli sås, lök, soltorkade tomater och gula cocktailtomater. blev faktiskt riktigt gott!

dagens snikigaste: usch, jag är så rädd för att få stryk. jag tog någons tvättid, enligt regeln: efter en halvtimme har du haft din chans, och någon annan får tvätta. klockan var faktiskt fem i åtta när jag slängde in första tvätten. men ändå. vi snackar ju trots allt högdalen. high valley.

what. the. fuck.

någon måste skoja med mig. femman har slutat att visa dubbelavsnitt av vänner, så nu måste jag dels klara mig med ett avsnitt om dagen, och stå ut med rules of engagement i en halvtimme. mitt huvud är förprogrammerat på 19.00 - femman. det går inte ta bort. jag dör en långsam död. det är inget roligt program. det suger stortå med infekterat nageltrång.

jag har iallafall pluggat halvduktigt i två timmar, och skall nu försöka sno åt mig en tvättid, och sedan laga kyckling med valfritt tillbehör. glömde som sagt hälften av det jag skulle handla, trots välskriven lista. därför måste jag antagligen köra "ole-dole-doff" och hoppas på att jag pekar på något gott i kylen, som går ihop med kyckling.

dagens efternamn: dethär med att byta efternamn/alla namn på facebook trodde jag först var en löjlig trend. det var det. moa och de andra informerade mig dock om att det även är ett smart sätt att undvika att idioter söker upp en och sånt. så jag hängde på. såklart.

ge mig energi.

det är mörkt ute. jag är segast i världen. har varit och handlat och glömt hälften. har suttit och läst en sjukt ointressant blogg i tjugo minuter av någon anledning (tror det var blondinbellas pojkväns spekulationer som fick mig att göra det). jaja. skall försöka få lite plugg gjort. för att få lite energi har jag slängt ihop en fruktsallad gjord på äpple, banan och favoritfrukten sharon. äter den tillsammans med solrosfrön, turkisk youghurt och flytande honung. och dricker kaffe till, såklart. godare mellanmål kan man nog inte få tag på. jo, blåbär hade suttit fint.


dagens suck
: rent allmänt är det en suckig dag. så jag suckar lite till.

dålig start.

jag tror mycket på dethär med att hur morgonen börjar, speglar hur resten av dagen kommer se ut. jag tappade min deo i golvet så att den gick i kras och det var vit sörja på hela badrumsgolvet. ingen bra start, skulle jag vilja påstå.

å andra sidan började jag må lite bättre när jag kom fram till en sak: den i stort sett enda anledningen till att jag kollar på vakna med the voice, är att de visar en klocka uppe i högra hörnet. det är bra, för jag måste ha koll på tiden. men annars gillar jag ju knappt programledarna, deras ständigt användande av gammalt material och det faktum att de spelar en låt i timmen, typ. så istället sättar jag tvn på ljudlös, och kör igång P3 på radion istället! klockrent. jag har saknat olle och martina. under den tid jag pendlade mellan helsingborg och lund höll de mig sällskap på mornarna.

dagens lunch: suck. kom på att jag ju inte lagade någon mat igår, så nu måste jag köpa lunch. det är jättemeckigt.

home sweet home.

herre jesus vad jag är trött. mina ögon går i kors. trodde jag skulle få sova på bussen. men icke. hamnade framför två tuggumituggande 17-åriga stockholmstjejer som satt och hittade på rim till ALLA sina julklappar. plus att de pratade högt, dunkade knäna i mitt ryggstöd och var allmänt störiga. jag ville slå någon, men jag orkade inte.

nu har jag äntligen kommit hem till min kära lägenhet, och skall krypa i säng. skola klockan 09.00 imorgon. suck. lite missnöjd över att mr no-name-guy ställer in vår filmträff i sista sekund för ett "möte". men men, vi får väl se om vi tar det på torsdag istället. om inte, så lägger jag ner. he's wort some trouble, but not that much trouble. no no, nån måtta får det vara på det hela.

dagens tack: tack alla söta små vänner för en fantastisk helg! reunion i mellbystrand/laholm snart igen eller? hell yeah!

helg med massa knas.

så var helgen över. sitter på bussen mot jönköping, och skall där byta till nästa buss mot stockholm. är inte hemma förän typ elva ikväll. segt. så jag skall försöka sova lite.

helgen har varit maxad. flickor från laholm (ursprungligen, numera utspridda) samt bror till julia och allas vår vän käjs samlades i växjö för en återförening. det blev en återförening jag aldrig sett på maken till tidigare. lördagen åt vi pizza samtidigt som alla bytte om. maskerad stod på schemat, och temat var. ja, vi hade inget riktigt tema, därför klädde vi ut oss till lärare, gammalt par, girlfriend (med namnet "prada"), spöke, skäggiga damen, socitetssvin, army och jul. moa, däremot, klädde inte ut sig till något. utan tog bara på sig sina "favorit utklädningskläder".

sedan drack vi vin, shottar, dansade och sjöng. lägenheten fylldes med folk, och ganska strax hoppade vi över murar och sprang i lera mot sivans där de lurviga skulle slängas ännu mer, och struparna vätas med ännu mer öl. förhoppningarna var höga, och därför besvikelsen total. dj'n verkade fastnat i sent nittiotal, och alla verkade ha varit lite väl törstiga för sitt eget bästa.

jag blev dock väldigt glad, som fick se konrad, min gamle london-kamrat, igen. säkert två år sedan vi sågs sist. galet. snygga var vi dock , i våra gula skjortor och svarta nederdelar. skulle kunnat tro att vi ringt varandra innan för att matcha. reseledare nästa?


idag har vi gått "the-walk-of-shame", bett om ursäkt för otrevligt uppträdande och rättat varandra i våra historier om gårdagen. skrattat, ätit max-mat och åkt hem. jag hoppas att de snart är dags för ytterligare en återförening.

dagens citat: igår påstod moa att istället för att vänta på de som var sega, så skulle vi börja gå. "det är som med barn", sa hon, och fortsatte: "börjar man gå, så kommer de efter." det gick sådär.

fina vänner. jag ville ha kaffe.

vilken skön morgon. brunch på sivans, och sedan häng i stan. vi letade skägg till emma och glasögon-snöre till mig. det blev lyckat. vi missade dock att systemet stängde två, vilket resulterade i smått panikartade suckar och stönanden. men sen insåg vi, att det gick ju bra ändå. vi har ju lite att dricka, och på stället kostar en cider 24 kronor. det är ju mest att vi är hagalna (haggor). jag fick även ta rätt mycket skit för att vi missade bussen, enbart för att jag tvunget skulle ha kaffe från ett fik, och inte från pressbyrån. jag var dock nöjd ändå, för jag frös inte, som de andra två stackarna gjorde.


nu skall vi vila lite. ännu fler vänner har anlänt för vår reunion. så det bli mass-vila i julias lägenhet inför kvällens festligheter.

dagens citat: vi pratade om att jag påstår att jag inte har någon bacillskräck what so ever, för att jag skulle kunna slicka på en gatusten för 100.000. då utbrister emma: "jag skulle fan kunna slicka på vad som helst för 100.000!". sen kom vi fram till att inget kan knäcka mig, jag är störd, men vet om det.

växjö, come make my day.

vaknade för en stund sen. har duschat, och sitter nu och tittar på julia när hon tejpar fast bilder i ramar, som egentligen inte är ramar, utan svarta paspartouer. emma kletar in kroppen med lotion, för att hennes thailandsbränna skall hålla så länge som möjligt.

snart ska vi äta brunch sivans, vilket jag ser fram emot. min mage är helt fucked up efter igår. den är ju van vid tre regelbundna måltider och massa mellanmål och frukt. igår blev det bara frukost och sen en massa frukt och nötter. sen middag och massa glögg på det.

dagens panik!: julia har ingen hårtork. mitt hår måste självtorka. har inte låtit det göra det på flera år.

äntligen ren.

tjo ho! min dator är ren! no more trojan horses! hade jag kunnat hitta idioten som hackat sig in på min dator skulle jag skära av kuken på han. fy fan. och ja, jag antar att det är en kille som gjort det.

sitter nu på bussen mot växjö. åkte från sthlm 12.10. var framme i jönköping för bussbyte 17.10. kommer till växjö 19.10. vi snackar alltså sju timmar på en buss. sittandes. utan kaffe. don thomaso, snälla beema över en kopp? jag dör. jag har sån träsmak i rumpan att jag inte vet vart jag skall ta vägen. det suger. men ärligt talat kunde jag inte bry mig för att:

1. min dator är ren. inga virus. jag behöver inte gråta längre.
2. jag var på quiz night på wirströms pub i gamla stan igår, och sedan tranans bar på odenplan. en mycket trevlig kväll.
3. om drygt en timme får jag träffa mina söta flickor igen.
4. jag åt en så pass stadig frukost, att jag bara är lite hungrig.
5. jag skall dricka glögg ikväll och mysa massor.

summa sumarum: jag har mått sämre! lovar att ta massor med bilder och blogga så mycket som möjligt!

dagens roligaste: jag skall förhoppningsvis även träffa konrad i helgen, som jag bodde ihop med i london. han är go han. ska bli hur kul som helst!

svett. och virus. panik.

det första jag gjorde när jag kom innanför dörren precis, var att klä av mig, från topp till tå, så när som på trosorna. jag kastade mig sedan in på toaletten. jag var varm, svettig och kissnödig. det vill säga nästan döende. nu, däremot, är jag sval, torr och tömd. jag älskar min vinterjacka, men inte när den får mig att känna mig som ett kokt ägg. då fryser jag faktiskt hellre.

nu sitter jag och våndas över att jag antagligen lyckats dra hem ett virus. på datorn alltså. jag får panik på sånt, det poppar upp nya fönster och varningstrianglar överallt! hjälp!

dagens jobbigaste: typ allt. allt har varit jobbigt idag. skall ta mig igenom viruskrisen, och återkommer sedan med ytterligare förklaring.

trött. som sig bör.

det blev ingen film. nä nä, jag fick spendera hela kvällen med att renskriva, renskriva och renskriva lite till. nu är de första kapitlen till första provet klara. sen är det typ bara lika många till kvar, till nästa prov. tjo ho. ho is the word. fuckin ho. jag var uppe till ett. så nu är jag trött.

nu äter jag frukost, gröt och ägg. snart bär det iväg till skolan för grupparbete. yay! eh.

dagens låt: jag gillar little jackie - the world should revolve around me. såklart. nej men seriöst, den är skön.

tearful addict.

alltså om de visar denny dequette en gång till i grey's anatomy vet jag inte vad jag gör. för de få ostbågar jag hittade gömda i skafferiet är helt mjuka av tårar. usch och fy.

dagens beroende: det är farligt att maila med folk. speciellt när de helt plötsligt inte svarar som man vill att de ska. jag har uppdaterat min inkorg femtielva tusen gånger ikväll. pinsamt.

it ain't me.

det luktar fisk i lägenheten... and it sure ain't me!

köpte en billig, men ack så fin, halvsida med lax förra veckan. frös in i små portionsbitar, varav tre (två var för små för att räcka till en storätare som jag) nu ligger och får fin färg i stekpannan. dessa skall idag fungera som middag, och imorgon som lunch, tillsammans med en grönsallad och kall sås gjord på créme fraiche, citron salt, svartpeppar, timjan och basilika. kolla, nu är det färdigt:


dagens julklapp: om någon råkar ha råd att köpa en spisfläkt till mig vore jag mucho grateful.

kom helg.

skjut mig. snälla. sitter med anteckningar på fyra kapitel som skall renskrivas. plus att jag skall försöka svara på några instuderingsfrågor, mest för att vara förberedd inför nästa veckas mastodontplugg inför samma veckas prov i marknadsföring. blä. tycker egentligen det är kul, men nu kräks jag nästan.

längtar till helgen som aldrig förr. skall åka buss i flera flera timmar till växjö på fredag. där blir det återförening och glögg för hela slanten. lördagen skall vi shoppa, och på kvällen klä ut oss. mest för att det är kul. jag skall antagligen klä ut mig till lärare. av det sexigare slaget. såklart. ni känner mig.

dagens film: mellan plugg och grey's anatomy skall jag faktiskt tillåta mig att titta på en film. har råkat citera den, utan att veta om det, och sedan fått höra att jag måste se den. jag pratar om talladega nights - the ballad of ricky bobby, med will ferrel. egentligen hatar jag will och alla filmer han gör, typ. så jag förstår inte riktigt varför jag skall kolla på den. antagligen för att den gamle gamle vännen tycker den är bra, och det tjongade till i magen lite när jag fick låna den av claudia och johan.

svett. och stora biceps.

shit vad jag tränade bra idag. körde stehårt och effektivt, och sinkades bara av stackaren som kutade runt mellan maskiner och fria vikter och inte visste vilket ben han skulle stå på. körde lite här, lite där, sedan tillbaka hit, och efter det bort dit. jag blev nästan yr av hans rännande. i vilket fall som helst har mitt axelparti och mina överarmar snyggats till rejält. nice.

nu skall jag fokusera på plugget en stund, och sedan är det dags för middag. lax står på menyn, med sallad och kall sås. lät gott va?

dagens fråga: vad är det med äldre människor och mig? utstrålar jag någon form utav välkomnande vänlighet som inbjuder till samtal? verkar så. inte för att jag tycker det är otrevligt, för det mesta pratar jag gärna en stund om de så vill. men just idag var jag varm. luktade antagligen lite svett efter strängt träningspass och ville egentligen bara blunda och sitta tyst de 25 minuterna det tar för mig att åka hem. men nej. istället pratade jag gammeldans och hur skadligt det är för dagens ungdom att de visar så mycket våld på tv.


sovmorgon.

kvällen har alltså spenderats med linn, och jag stannar här inatt. back to madrassen. mysigt värre! det betyder även att jag kan sova till typ kvart i åtta imorgon. skönt.



dagens nostalgitripp: sponsrades av danni med hennes underbara blogginlägg som fick mig att tänka tillbaka till 98/99. fina år det där. sjung med nu. me tarzan, you jane.

vik ut dig. snälla.

men för i helvete. först sanningens ögonblick. sen skall hon hitta kärleken i tv. och nu detta. seriöst, snälla linda, kan du inte bara vika ut dig och tjäna lite stålar så att du inte behöver fläka ut dig överallt? bingo? ring henne! snälla!



dagens rockigaste: bree fixar en knull-kompis till katherine i kvällens avsnitt av desperate housewives. så klockrent. go bree! go bree! go bree!

ont i magen.

känslorna som framkallades när vi satt och kollade på ugly betty var inga sköna känslor. obehagliga moln klumpade sig i magen, inte alls roande. usch och fy för lindsay "kimmie" lohan.


dagens näst godaste: ja, jag och linn lyckades ju verkligen med våra äpple-/kardemumma bullar. tyvärr lyckades linn inte riskigt lika bra med sina saffransbullar. de var, goda. men julmusten nästan godare. haha.

emotionell. jag? nädå.

och DÄR börjar tårarna forsa nerför mina kinder. det går inte att stoppa dem. extreme home makeover brings out the big heart in me. oh. my. god. jag förstår inte varför! det räcker att jag tittar på de sista minuterna, ni vet när de står bakom bussen och sen bara: "wooooooow!". efter det är det kört. tårarna går inte att stoppa.

dagens sleep over: då ingen annan vill spendera natten med mig, åker jag mer än gärna hem till linn och myser med henne ikväll. desperate, betty och popcorn. gott. jag skall få sova på gamla madrassen. skönt!

julkalender är bra rutin.

äntligen får man lov att äta godis på morgonen! jag är verkligen en sucker för choklad, och tro det eller ej, men jag älskar den artificiella smaken i kalender-choklad.

dagens tråkigaste: regnet. mina stövlar läcker in. ingen bra kombination.

skottlossning. jag är okej.

för att familj och vänner inte skall stissa upp sig nu, så måste jag väl skriva att jag mår bra. på vägen hem från tunnelbanan var min vanliga genväg genom skogen avspärrad av polis. likaså hela kvarteret. jag gick fram till en tjej som stod vid spärren och frågade hur det var tänkt att vi skulle ta oss hem. hon svarade, på engelska, att vi fick gå runt, för två personer blivit skjutna. crazy. läs om skottlossningen: http://www.metro.se/se/article/2008/12/01/20/4345-45/index.xml



för övrigt var det mycket trevligt att träffa richard igen. egentligen ganska oförskämt att vi inte setts tidigare, han är ju för tusan här varje vecka.

dagens mest avtändande: jag borde egentligen gå igång på dagens avsnitt av "ett herrans liv", men jag upplever det som ganska motbjudande.

självgod redan då.

jag skall för säkerhets skull inte försöka hymla med att jag ofta anses vara något självgod, då det allt som oftast stämmer. det som är lite roligt är dock att jag tydligen var självgod redan vid 13 års ålder. detta brev skickade jag till min lillasyster sommaren 1999. som tur är har hon sparat det, så att vi alla kan skratta åt det, och glädjas över att jag iallafall stavar bättre nu, än jag gjorde då. herre jesus. jag var så fruktansvärd som tonåring.

dagens öl: eller rättare sagt, kvällens öl, skall drickas med en gammal arbetskollega från fitness24seven. ser fram emot att få höra lite skvaller, och kunna tjata lite om att de minsann får öppna i hammarbyhöjden bums!

filmer vi inte vill se. igen.

lunchen förtärdes i ett grupprum tillsammans med flertalet klasskamrater. samtalsämnet blev film, och sedan skräckfilm. vi kom fram till att vissa filmer verkligen satt sina spår, och då ofta för att man råkat kolla på dem som liten. men även i vuxnare ålder utsätter sig vissa för skräckfilmer, även fast de inte borde. typ jag och julle. vi kan inte ens se "scary movie", för att vi blev så märkta av "the ring". patetiskt, men sant.


dagens duktigaste: jag gjorde det. jag gick upp 06.30 och åkte in och tränade innan skolan. cred. men fortfarande inte klok i huvudet. men seriöst vad skönt det är att ha det gjort.

RSS 2.0